Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Партньорство / БСДС

ОБРЪЩЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСДС КЪМ СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
СКЪПИ СЪИДЕЙНИЦИ,

Първата успешна структура за обединение на традиционната некомунистическа социалдемокрация в България - Българският социалдемократически съюз (БСДС) навърши 1 година. На 16.01.1999 г. социалдемократите-реформисти от БСДП, членове на Нова СДП и хора, останали верни през годините на идеала за свобода, справедливост и солидарност, се събраха и създадоха заедно обединителна формула за социалдемокрацията у нас. В страни от фанфарите и без ласкавата светлина на медийните прожектори, вън от гръмки скандали и разпри, БСДС прокарваше идеята за обединение на всички, които мислят като европейски социалдемократи.
Още с възникването си БСДС доказа, че държи на думата, дадена пред избирателите и политическите партньори, и в условията на силен натиск и противоборство отстоя единството на ОДС. Местните избори, в които съюзът участва само месеци след своята регистрация, показаха неговата жизнеспособност като политическа формация, а резултатите дават надежди за бъдещото утвърждаване у нас на истинска социалдемокрация от европейски тип. За да стане тази тенденция реалност е необходимо обединението на всички честни хора около една нова социалдемократическа програма, отворена към проблемите и перспективите на България в началото на 21 век. Това е особено нужно днес, когато мимикрията на бившата комунистическа номенклатура е на път да компрометира и понятието социалдемокрация.
Ние се обръщаме към всички, за които са скъпи ценностите свобода, справедливост и солидарност, организирани партийни членове и симпатизанти да се включат в нашите усилия за проправяне пътя за успешното структуриране на единна политическа социалдемократическа формация. Всяка крачка в това направление, от малката стъпка на съгласие и диалог до радикалното обединително решение ще бъде в полза на голямата идея. След десетилетия тоталитарно мракобесие, България вече заяви твърдо своята воля да възприеме ценностите на европейската демокрация. За да стане този процес необратим е необходимо завинаги да се скъса с носталгията, двойнствеността в политиката и дребните хитрости, остатък от ленинските тактически прийоми. Отстояването на демократичните завоевания и развитието на процеса на изграждането на социална пазарна икономика у нас са първостепенни задачи, които стоят пред социалдемократите днес, а обединената и силна социалдемокрация в България е сигурен гарант за нейното бързо включване като равноправен партньор в обединена Европа. Бъдещето на страната зависи от всички нас и ние сме длъжни да дадем своя принос за просперитета на България.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти