Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Становища и декларации / На общински организации

БСДП се нареди до „хората с черно под ноктите“ от комплекса „Марица изток“

Инж. Недялко Ангелов


Категоричната си подкрепа към работещите в енергийния комплекс „Марица изток“ изрази зам.-председателят на Българската социалдемократическа партия – БСДП, инж. Недялко Ангелов. Повод за нея стана приетата декларация от „старейшините“ в ОбС Стара Загора, касаеща критичното финансово състояние на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД и „Мини Марица-изток“ ЕАД, както и растящото социално напрежение сред работещите в Старозагорския регион.


От БСДП припомнят, че партията е представена от трима общински съветници в местния парламент и още на първия тур на местните избори застана зад вече влезлия в своя четвърти мандат кмет Живко Тодоров.
„Като социалноотговорна политическа сила, чиито политически приоритети стъпват на изконния ни девиз „Свобода, справедливост, солидарност“, настояваме „Зелената сделка“ да бъде осъществена плавно! Нужно е тя да бъде съчетана с откриването на нови работни места, а отговорните институции трябва да изключат наличието на безработица за служители от комплекса „Марица изток“ в региона“, сподели за медията ни инж. Ангелов.
Той е категоричен, че съдбата на „енергийното сърце на България“ е пряко свързана с националните ни интереси, както и с добруването на Старозагорския край.
„Енергийният комплекс „Марица изток“ е основният гарант за сигурността на електроенергийната система поради наличието на четири топлоелектрически централи, работещи с местен енергоизточник – лигнитни въглища, чийто ресурс специалистите определят до и над 2050 г. „ТЕЦ Марица изток 2″ ЕАД пък е единствената централа в страната ни, която има връзка с трите нива на напрежение на ЕСО на Р България – 110-, 220- и 400 kV, което я прави основен фактор за устойчивата работа на българската енергетика като цяло“, обоснова се лидерът на БСДП.


Инж. Недялко Ангелов не изключи и драматично развитие на казуса, като констатира, че социалното напрежение в комплекса „Марица изток“ и целия Старозагорски регион расте с непредвидимо темпо, а бездействието и неглижирането на проблемите ще доведе до масови протести и безредици в недалечно бъдеще. Енергетиците и работещите във въгледобива от региона ще бъдат поставени в положение на притиснати до стената да се борят за оцеляването си и техният единствен полезен ход, поради системното игнориране на проблема им с години назад във времето, ще бъде отчаян и напълно непредвидим по мащаби.


„Нужно е единодействие на всички власти, както и това, че вместо да се търсят иновативни решения в сферите на модерните технологии и евристиката и се приемат всички необходими мерки за нормалното функциониране на комплекса, се действа емоционално и под чужд диктат. Време е да застанем до „хората с черно под ноктите“ от комплекса „Марица изток“ и да реанимираме „енергийното сърце на България!“, призова инж. Недялко Ангелов.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти