Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Денят, в който от розовата мъгла започна да изплува образа на „СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ“

Сезонът на шумната реклама на гласуваните изменения в Конституцията, които по идея на новите „прогресивни“ сили трябваше да унищожат корупцията така, както някога смятаха, че препаратът ДДТ ще се справи с всички летящи и пълзящи вредители, измина. Скептиците ги качиха на витрината на Конституционния съд и сега те чакат неговата тежка дума относно право на прилагане. Някои от въпросите за тяхната полезност или вредност ще лъснат едва след време, както се е случило с открития през 1939 г. препарат, чиито автор десет години след това получил Нобелова награда, а след още двадесет изобретението му започнали да забраняват за производство и употреба.


Та, докато някои щедро стимулирани „експерти“ се възхищаваха на гениалността на въпросните конституционни изменения, изведнъж настана време разделно. Сглобката взе да скърца и да се разглобява, а политическият вятър донесе мирис на избори. Тогава завесата леко се открехна и определени наблюдатели започнаха да забелязват пропуски, които плахо намекнаха, че биха предизвикали и аварии.


Малцина обаче отбелязват, как промените в Конституцията, съпроводени масово от „специалистите“ с комплименти за тяхната градивност, на практика ликвидират възможността за възникване на реална алтернатива на сегашното положение. Постановките, че старият действащ парламент ще работи до избора на нов, поставя участниците в изборния процес в странна ситуация. Едните предизборно ще са на парламентарната трибуна, може би с леки прекъсвания от кумова срама. Те ще имат възможността да внасят законопроекти, активиращи своя твърд електорат. /“Възраждане“ вече внесе такъв за напускане на НАТО/ или ще леят конструктивни виждания за светли бъднини, а медиите широко ще им отворят място за позициите по новите възникнали ситуации във вътрешен и международен план. Дали някой ще се сети да предлага на своите избиратели парцели на Марс като изгодна инвестиция не е известно, но е ясно вече от становище по подобен казус на контролиращите органи, че такова деяние едва ли ще бъде оценено като престъпление, понеже още не е законово регулирано у нас. И докато досегашните избраници обикалят страната и набират информация за парламентарен контрол на служебните управляващи, представляващите извънпарламентарната им конкуренция ще успеят да се изкашлят два-три пъти по някоя кабеларка с мизерните си средства. Единствената утеха за вторите ще бъде изнамирането на някой Чичко Паричко, който мигом ще ги приобщи към моралните ценности и устои на първата група.


Практически това бе от години целта на определени среди за финализиране на прехода и тя вече е реалност. Състезанието да добие формата на конкуренция между структури под началството на местните „стари муцуни“ и вносните внуци „юпита“, изградени, обучени и подплатени икономически с изнесените някога в чужбина капитали. Последните, както се посочва в началото, се върнаха с етикета „прогресивни сили“ уж да унищожават корупцията, а те се заеха просто да я модифицират и надграждат по модни образци.


Изборът на вечно „невинния“ през последните десетилетия електорат отново ще се окаже решаващ. Защото той ще наподобява този между питон и пепелянка. Единият ще те погълне, а другата твар само ще те ухапе. На печелившите: “Честито за резултата!“. За останалите стои надеждата да им обещаят бонуси. И за да не сбъркаме за пореден път деня за размисъл, нека загърбим максимата на шопа: “Най-любим да мразим, а най-мразим да мислим!“


25.03.2024 г /Благовещение/
Йордан Нихризов

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти