Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Избори / Избори

БСДП е сред основните играчи в Старозагорска област

Следовниците на д-р Петър Дертлиев подкрепиха победилия на първи тур Живко Тодоров, избраха и двама свои градоначалници.
Истински фурор в Старозагорска област прави Българската социалдемократическа партия (БСДП). Най-старата политическа партия в страната повтори резултата си в Града на липите и отново ще разчита трима нейни "старейшини": д-р Милена Василева, адв. Дамян Георгиев и Павлина Делчева, да прокарват политиките й в ОбС - Стара Загора. Освен това следовниците на д-р Петър Дертлиев единствени от многото партии, движения и местни коалиции подкрепиха преди първия тур кандидатиращия се за четвърти кметски мандат Живко Тодоров. И той беше избран от раз!


БСДП в местна коалиция с коалиция издигна и спечелилия за пореден път гълъбовски градоначалник Николай Тонев, има и петима общински съветници в тамошния "малък парламент", в т.ч. и Теньо Тенев, член на НК на БСДП...


Но истински своята мощ в Местни избори '2023 БСДП демонстрира в Раднево. Още на първия тур Местната коалиция Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз) даде заявка за първа политическа сила, "пласирайки" петима свои кандидати в ОбС - Раднево, в т.ч. и Илия Илиев, също член на НК на БСДП. И така, забележете, дръпна още на първия тур пред ПП ГЕРБ. Освен това кандидат-кметът на БСДП (ЗНС) инж. Георги Петров-Маджара, поведе с неголяма преднина пред досегашния кмет-гербаджия д-р Теньо Тенев.
Избраният кмет на Раднево инж. Георги Петров


Между двата тура щабът на инж. Петров свърши колосална работа. В следствие на това представители на няколко политически партии: БСП, ПП-ДБ, БЗНС - Раднево, "Възраждане", ПП "Има такъв народ" и Сдружение "За Марица Изток" дойдоха на заключителната среща-концерт и обявиха подкрепата си на кандидата за кмет на община Раднево Георги Петров-Маджара, който се яви на балотаж.
Кандидатът за кмет благодари на жителите на община Раднево за подкрепата на първи тур на местните избори и бе категоричен, че за него тя за означава задължение и отговорност: "Уважаеми приятели! Вие ме познавате. Аз съм мъж на честта. Каквото съм обещал, ще го изпълня. Вратата ми ще бъде винаги отворена за вас и ще управлявам прозрачно заедно с Вас. Обръщам се към всеки един. Гласувайте. Вотът е най-силното ни оръжие. Ако искате да живеем в една подредена и богата община, излезте и гласувайте на 5 ноември с номер 68"!


Сетне Танцово студио "Настроение" - Раднево и обичаната Нелина се погрижиха за празничното настроение в "енергийното сърце" на България и пожелаха успех на инж. Петров...
За да дойдат късните часове на 5 ноември. Тогава стана ясно, че  при 100% обработени протоколи Общинската избирателна комисия в Раднево, то тя обяви победител на втория тур за кмет на община Раднево. Това бе Георги Петров-Маджара, издигнат от Местна коалиция БСДП (ЗНС). Той печели 54.93% от гласовете на избирателите. Втори остава досегашният кмет д-р Теньо Тенев, издигнат от ПП ГЕРБ, събирайки 43.50% от гласовете. С не подкрепям никого са гласували едва 1.56% от избирателите. Избирателната активност в общината достигна малко над 48%, което е значително повече от средната избирателна активност за страната. Гласували са общо 7414 имащи право на глас, съобщиха от ОИК - Раднево.


Веднага след това вече новоизбраният кмет благодари на всички гласували за него и обяви, че ще бъде кмет на всички радневци. Той сравни добрите дела, с които възнамерява да изпълни соя мандат, с маратонско бягане, в което финишът е пред многобройна публика...

Георги ГЕРЕНОВ

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти