Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Епизод от "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ"

Психиатърът доктор Спасов влезе в кабинета си половин час по-рано от началото на работния ден. Облече бялата престилка и реши да пусне телевизора докато настъпи времето за прием на пациентите. Течаха новини и говорителката щателно изреждаше броя на заболелите, хоспитализираните и починалите в поредната вирусна пандемия.


Спасов с досада натисна копчето на дистанционното и смени канала. На екрана се появиха кадри от огромен пожар, който бил вероятно предизвикан от убиец с цел да прикрие свое престъпление, съпътствано с цели десет жертви. „Психопат!“ – констатира Спасов и отново посегна към дистанционното.


Този път кадрите бяха от автомобилна катастрофа, където някакъв „джигит“, шофирайки лъскав мощен джип, успял да се забие с бясна скорост в насрещен микробус, а след това и в още три автомобила. Около пътя се въргаляха окървавени хора, а пожарникари разрязваха една от колите с ъглошлайф, за да измъкнат труповете на жертвите. „Аман!“- промълви Спасов и за пореден път смени канала.
На екрана изгря площад изпълнен с демонстранти, които развяваха знамена и издигаха лозунги срещу климатичните промени и настървено се боричкаха с униформени, преградили някаква улица. В обсега на камерата попаднаха няколко обърнати автомобила, единият от които гореше. В този миг полицаите пуснаха плътен облак от белезникав газ и инстинктивно очите на лекаря се премрежиха. В гърлото му сякаш залютя, зави му се свят и той интуитивно натисна копчето на дистанционното.


Насреща пред замъгления му поглед изплува огромна бяла порта. Над нея висеше табела с надпис „Рай“, а отпред старец с ореол около главата приемаше новодошлите като щателно проверяваше достоверността на зелените им сертификати. Сетне картината се смени. От някъде изникна черно рогато дяволче. Застана до огромен казан и започна да обяснява каква е температурата на катрана в ада и колко пари могат да спестят желаещите да се устроят там при тези галопиращи цени на енергоносителите. Докато докторът се опомни се появи табло с график на пътуванията от транспортната фирма на Архангел Михаил, която имала опции да осъществява круизи даже до Чистилището и списък от бонуси и отстъпки, дето предлагали да ползват нуждаещите се души в някой от „Черните петъци“.


Психиатърът доктор Спасов разтърка очи, ала преди да прогледне отново, електрическото захранване прекъсна за миг. Лампата присветна, а телевизорът се изключи. Лекарят се замисли. Отиде до хладилника. Извади бутилка със студена вода и наля малко в чаша на масата. Изпи я на бавни глътки и погледна към стенния часовник. До началото на работния ден оставаха още десет минути. Той свали престилката си. Облече сакото, което беше оставил на закачалката. Излезе от кабинета и се нареди на опашката от пациенти, чакащи пред него за преглед.


04.12.2021 г.
Йордан Нихризов

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти