Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

БСДП ще партнира в извънредния вот с партии, търсещи излизане от политическата криза

На 15 май, събота, Изпълнителното бюро (ИБ) на Българската социалдемократическа партия (БСДП) проведе в Казанлък свое заседание, касаещо предстоящите извънредни парламентарни избори, насрочени за 11 юли т.г. Форумът се състоя при спазването на всички противоепидемични мерки в градината на отколешното средище на социалдемокрацията - Бозуковото кафене, в центъра на Града на розите.


"Парламентарни избори от 4 април не само не дадоха решение на основните въпроси пред обществото, но и задълбочиха противоречията. Връх в мнозинството от политическите послания взе популизма, а действията на противопоставяне и отказ от диалог родиха най-краткия и безплоден парламент в новата българска история.", беше категоричен председателят на БСДП Йордан Нихризов. Той не спести и факта, че действията на представителите на различни политически и обществени фактори бяха и са директно насочени към цялостно компрометиране на парламентаризма. Тези кръгове даже вече не прикриват стремежа си под лозунга за смяна на политическата система, да заявяват желанието си за обсебване на цялата власт и да заменят парламентарната република с друга форма на управление.


"В тази сложна обстановка ИБ на БСДП заявява, че ще отстоява принципите залегнали в Конституцията на Република България, приета през 1991 г. от 7-ото Велико народно събрание, с участието и на социалдемократите, която предвижда страната ни да бъде парламентарна република, демократична, правова и социална държава. След разгорещени дебати във връзка с участието в Патриотичната коалиция "Воля - НФСБ" и евентуалното бъдещо сътруднчество с други политически субекти партията, чиито символ в нашето общество е д-р Дертлиев взе четири основополагащи решения. На предстоящите извънредни парламентарни избори социалдемократите да работят за консолидиране на всички демократични сили, поставящи на преден план българските национални интереси и решаване на социалните проблеми на гражданите на страната. Посланието на БСДП ще бъде същото, както и в предходната кампания: "Да загърбим популизма и противопоставянето и кажем: "Да!" на разума в политиката!" Основните теми, по които БСДП ще търси партньорство са: при данъчното облагане на физическите лица да се въведе необлагаем минимум и елементите на семейно подоходно облагане; реформа в образованието за действена борба с неграмотността; нов закон за подпомагане на малкия и среден бизнес, отговарящ на съвременните условия и осъвременяване на всички пенсии и адекватни мерки за социално подпомагане на групи хора в неравностойно положение; реформи в съдебната система, обвързващи кадровото израстване на магистратите с качеството на тяхната работа. И в края, но на първо място по важност, стана ясно, че БСДП е отворена за диалог и партньорство с всички политически играчи, готови да поставят националните приоритети на преден план за създаване на реална програма за излизане от политическата криза и отстояване на постигнатите от страната ни резултати по евроатлантическия път на развитие.


Председателят на БСДП беше упълномощен да води разговори с други политически лидери и при постигнати договорености с тях (и след консенсус с останалите членове на ИБ) да подпише съответното споразумение за съвместни действия и общо явяване на предстоящите избори за 46-ото обикновено НС. Засега такива заявки има от патриотични организации и структури от "център-дясно".


В самия край на форума следовниците на Дертлиев си обещаха да проведат отново в Бозуковото кафене в края на юли Национална конференция. На нея ще бъдат обсъдени резултатите от Изборите и отбелязан 130-годишния юбилей на автентичната социалдемокрация.


Георги ГЕРЕНОВ


Р Е Ш Е Н И Е  на ИБ на БСДП


На свое заседание, проведено на 15.05.2021 г. ИБ на БСДП констатира, че днес България е изправена пред мащабна политическа и икономическа криза. Проведените на 04.04.2021 г. парламентарни избори не само не дадоха решение на основните въпроси пред обществото, но и задълбочиха противоречията. Връх в мнозинството от политическите послания взе популизма, а действията на противопоставяне и отказ от диалог родиха най-краткия и безплоден парламент в новата българска история. Действията на представителите на различни политически и обществени фактори бяха и са насочени директно към цялостно компрометиране на парламентаризма. Определени политически и икономически кръгове даже вече не прикриват стремежа си под лозунга за смяна на политическата система, да заявяват желанието си за обсебване на цялата власт и да заменят парламентарната република с друга форма на управление.
В тази сложна обстановка ИБ на БСДП заявява, че ще отстоява принципите залегнали в Конституцията на Република България, приета през 1991 г. от 7-то ВНС с участието и на социалдемократите, която предвижда страната ни да бъде парламентарна република, демократична, правова и социална държава. Във връзка с изложеното ИБ на БСДП


Р Е Ш И:

  • На предстоящите извънредни парламентарни избори партията да работи за консолидиране на всички демократични сили, поставящи на преден план българските национални интереси и решаване на социалните проблеми на гражданите на страната.
  • Посланието на БСДП ще бъде същото, както и в предходната кампания:“ Да загърбим популизма и противопоставянето и кажем: “Да!“ на разума в политиката!“
  • Основните теми, по които БСДП ще търси партньорство са:
  • При данъчното облагане на физическите лица въвеждане на необлагаем минимум и елементите на семейно подоходно облагане;
  •  Реформа в образованието за действена борба с неграмотността;
  • Нов закон за подпомагане на малкия и среден бизнес, отговарящ на съвременните условия;
  • Осъвременяване на всички пенсии и адекватни мерки за социално подпомагане на групи хора в неравностойно положение;
  • Реформи в съдебната система, обвързващи кадровото израстване на магистратите с качеството на тяхната работа.
  • БСДП е отворена за диалог и партньорство с всички политически субекти и неправителствени организации, готови да поставят националните приоритети на преден план за създаване на реална програма за излизане от политическата криза и отстояване на постигнатите от страната ни резултати по евроатлантическия път на развитие, като упълномощава председателя на партията при постигнати договорености с тях да подпише съответното споразумение за съвместни действия и общо явяване на предстоящите избори за 46-то ОНС.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти