Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Вирусът на властта

Лятото на 2020г.! Време за промени, макар и доста позакъснели! Време изгарящо Властта с гнева на народа, предвещаващо драстични промени и рокади в следващият парламент! Време за исконни искания и свободи. Търпението на мислещите и достойни българи се изчерпа, и   улицата и площадите се изпълниха с искания за свобода и демокрация. Без страх, се поиска сметка за всички гешефти на правителството, стъпило върху мафиотски схеми. Смъртоносната хватка на властовата пандемия,  сочеща  българският парламент, като огнище на корупция, носища фатални последици за българският народ, изоставен на произвола на съдбата.


Действителна ли е тази реалност, изпълнена с измамни обещания и лозунги и има ли здрава логика в управлението на авторитарния министър - председател предводител, мамещ българският народ вече трети мандат...Да! Непрекъснато растящата бездна между новобогаташи излюпени в правителствения инкубатор и все по обедняващите обикновени българи е драстична. И факта, че почти всички извънпарламентарните партии и организации се обединяват без оглед на цвят и убеждения за обща битка, срещу задкулисната мафия  доказва безнадеждната ситуация в която се намираме.


В тази извънредна политическа обстановка БСДП не спира да отстоява  своите позиции, като социална партия, и е желан партньор от целия политически спектър. Прогресивното данъчно облагане, необлагаемият минимум в размера на мин. работна заплата, мин. пенсия в размера на мин. рабонтна заплата, семейното подоходно облагане, базовият доход, преференциално  -  пропорционалният  модел в избирателната система, машинното и електронно гласуване и още редица мерки от социалдемократическата програма, се ползват днес като фундамент от  лявото политическо пространство до раздробеното  дясно, които потвърждава правилната, балансирана  центристка позиция на БСДП.  Безпорно законодателството се нуждае от спешни промени в социалния сектор с цел префериране на редовния български данъкоплатец  и образованата част на българското общество.


Последните години БСДП се отвори за диалог и разговори и това, че тесните социалисти потърсиха експертното ни участие в две кръгли маси на теми като ,,Леви политики след криза’’ на която социалдемократите бяха представени от председателя на Сливенската организация на БСДП  г-н Мартин Славов и ,,Доходи и неравенства’’с представител г-н Емил Емилов зам-председател на БСДП  е знак за необходимостта от задължителното присъствие на социална партия в управлението. Тук е мястото да се отбележи и поканата от председателя на тесните социалисти, Корнелия Нинова за участие в ,,Бузлуджа на жълтите павета’’ пред МС,  която БСДП учтиво отклони и на 25.07.2020г. в лицето на зам. председателя на БСДП Емил Емилов и членове от Софийската партийна организация традиционно, както всяка година, посети връх Бузлуджа и отдаде почит на воеводата Хаджи Димитър и неговата чета герои, отдали кръвта и живота си за свободата на българският народ. След което, поднесе цветя на паметната плоча, отбелязваща основаването на БСДП, на 2 август 1891 г.


Предложенията за политическо партньорство продължават.  Проведоха се редица работни срещи   и с голям брой граждански организации и сдружение, с които обсъждаме вариант в който БСДП, като традиционна и запазила си чиста партия да бъде платформа за гражданско представителство в парламента, и да поведе гражданите в една Обединена Демократична Опозиция - ОДО, което е чист  вариант за гражданско представителство в парламента.


Горещниците в българската политика са факт! Народът иска промяна и нови лица. Иска истинска, а не казионна демокрация, обслужваща олигархичните мафиотски кръгове. Приказките за антикомунизъм, с които комунистическата номенклатура продължава да хвърля прах в очите, вече са несъстоятелни. България трябва да гледа напред в бъдещето, а не да претакаме от пусто в празно вече 75г. Да приключим с престъпните и компрометирани лица. Време е да построим нова България с мисленето на ново поколение политици, необременени с престъпното тоталитарно и след него уж демократично управление.   

                                                               
Формулата не е сложна – Ако искаме стабилна  държава, нека помислим първо за народа! ОСТАВКА!!!


Емил Емилов – зам.председател на БСДП
29.07.2020г.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти