Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

БСДП РАМО ДО РАМО СЪС СВОИТЕ ПАРТНЬОРИ
На 1 май 2003 г. КНСБ проведе в гр.Перник митинг-протест, с който бе отбелязан Международния ден на труда. Прочувствено слово пред синдикалистите произнесе д-р Желязко Христов - председател на конфедерацията. Той обоснова основния лозунг на протестиращите - искането за достоен труд и достойно заплащане. Конфедерацията настоя за оставка на провалилите се министри и предупреди, че ако това не стане, през есента ще започнат генерални протестни действия.
На митинга бяха поканени политици, сред които и председателя на БСДП г-н Йордан Нихризов. В словото си пред протестиращите той изтъкна, че 1 май е преди всичко синдикален празник и социалдемократите подкрепят справедливите искания на членовете на КНСБ към правителството. БСДП ще работи дневния ред на обществото да стане и дневен ред на управляващите, подчерта Нихризов. Той посочи, че основен дефицит в нашето общество днес са политиците, които след предизборните си обещания не забравят дадената дума. Защото гастрольорите, които "Новото време" достави на "повервалите", обновиха не морала, а най-вече банковите си сметки. В това отношение ще продължи ползотворното сътрудничество между БСДП и КНСБ в законодателната област. "Днес ние трябва да покажем ясно, че съвременната социалдемокрация и синдикатите са партньори така, както в Германия министър-председателят Шрьодер и ръководителят на синдикатите Зомер са един до друг, защото това е нашето европейско бъдеще" - отвърна председателят на БСДП на встъпителното представяне на г-н Желязко Христов. "Нека да обещаем на хората да се борим за тяхното исконно право на по-добър живот и да го изпълним заедно".
На 3 май 2003 г. в гр.Пловдив се проведе ІІ-та Национална конференция на НДПС - другата социалдемократическа формация в ОДС. В отчетния си доклад председателят на партията г-н Гюнер Тахир изтъкна многократно общата съдба, която НДПС и БСДП са имали през последните години, както и сътвореното със съвместни усилия. На конференцията присъстваха г-н Йордан Нихризов - председател на БСДП и г-н Теодор Дечев - зам.председател на БСДП. В приветствието, поднесено от името на БСДП, бе изразена готовността двете формации да работят заедно за просперитета на България и за развитието на съвременнити социалдемократически идеи у нас. НДПС и БСДП имат вече традиция в добрите отношения, които трябва да развиват и в бъдеще, а в най-близък план - на предстоящите местни избори.


Пресцентър на БСДП

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти