Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Казах ви – ромска интеграция не се прави така. Ето ви резултатът


Мартин Славов, Председател на комисията по европейски проекти и програми в Общински съвет-Сливен, кандидат за общински съветник от БСДП


Някой показа на общината в Сливен и на кмета в отпуск /заради изборите/ колко е лесно да вдигнеш и обединиш ромите, когато се усетят заплашени – те или децата им.
Точно по същия начин общината и кметът – сега в отпуск, преди повече от година показаха на хората, сред тях и ромите, колко е лесно да се усвоят стотици хиляди евро за ромска интеграция в Сливен с помощта на верни ромски фондации. Парите са за образование и интеграция.


Ето и официалното име на проекта, който бе върнат веднъж от Общински съвет – Сливен, но вкаран отново и вече гласуван  – „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” със стойност до 889 994,77 лв., 100% от които безвъзмездна финансова помощ с партньори Община Сливен, три ромски фондации – Сдружение „Ромска академия за култура и образование”, Фондация „Здравето на ромите”, Фондация „Регионален център за икономическо развитие” и Детска градина „Звездица“.


Кажете сега, че само ромите са лоши…
С употребата на ромите и на парите за ромите е лесно. По-трудно е обаче с нормализирането и дисциплинирането на ромите.


В Сливен всички знаем имената и познаваме лицата на много достойни граждани от ромски произход – занаятчии, фризьори, търговци, музиканти. Никой от тях не е успял благодарение на ромските фондации и евромилионите.


В Сливен всички виждаме онази анонимна ромска маса, на която не знаем имената и която е уж крайния получател на евромилионите. Никой от тях не е станал по-добър благодарение на евро-подкрепата.
Тази анонимна маса днес се изсипа в училищата и прибра децата си от страх, че социалните ще им ги вземат. Първо защото са им деца, и второ защото децата при тях носят освен радост и социални блага и помощи. Но най-вече, защото в Сливен има голям страх и озлобление и от едната, и от другата страна. Един ден това озлобление може да завърши с инцидент, но и той няма да доведе нищо друго в града ни освен камерите на големите телевизии.

Сливен е общината с най-висока раждаемост и с най-ниска успеваемост на децата в училище. Ясно е защо. Заради ромите. Те изведоха децата си от училище днес.


Цялата истерия ще я видим довечера в новините, особено след като на посещение в Сливен днес е и министърът на образованието Вълчев. В няколко последователни мандата и на ГЕРБ, и на БСП обаче не видяхме решение или поне начало на усилия за дисциплиниране на ромите.


Предупреждавах, че подобни проекти са безплодни, а парите пълнят джобовете на консултанти и фондации. Трябва принципно нов подход, който след броени седмици ще предложим.SN | Информационен портал - Сливен нюз / sliven-news.com

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти