Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Автентичната социалдемокрация стъпи отново на Бузлуджа

"На първооснователите - слава!", пишеше на лентата на венеца, поставена на скромния паметник на БСДП. Следовниците на д-р Петър Дертлиев решиха да се регистрират самостоятелно в ЦИК за Местни избори '2019.

 


Пред паметника на основателите на БСДП

С традиционната историческа възстановка беше почетена 151-годишнина от геройската смърт на войводата Хаджи Димитър и неговите четници, загинали за свободата на България. В тяхна памет през месец юли вече 22 години се организират чествания пред паметника на героичния сливналия под връх Бузлуджа. Живата картина на драматичните събития, разиграли се в Балкана през юли 1868 г. бе дело на казанлъшкия Регионален клуб "23-ти пехотен Шипченски полк" към Национално дружество (НД) "Традиция" с участието на общо 120 души, членове от близо 20 клуба към НД от цялата страна. Заупокойна молитва в памет на загиналите бе отслужена от казанлъшки свещеници, начело с архиерейския наместник отец Петко Мотев.Поклон пред подвига на героите!

Прочувствено слово пред събралите се произнесе директорът на Националния парк-музей "Шипка - Бузлуджа" д-р Чавдар Ангелов. Той поздрави всички, които в този ден изкачиха историческия връх и засвидетелстваха своята почит към загиналите за свободата на България наши предци и връчи благодарствени грамоти на представителите на клубовете, взели участие във възстановката. Освен мнозината представители на казанлъшката управа, сред почетните гости бяха евродепутатът Александър Йорданов, зам.-управителят на Старозагорска област Димитър Драчев, представители на политически партии, патриотични организации, сдружения и съюзи, неправителствени организации и културни институти. Над 200 родолюбиви граждани уважиха също патриотичния форум.


По отколешен обичай бе осветен и раздаден обреден курбан на изкачилите върха, за да се поклонят пред паметта на героите. Гайда и кавал звучаха на поляната в подножието на вр. Бузлуджа.


Председателят на БСДП със слово пред социалдемократите

На мястото-светиня да почетат паметта на героите, но и да отбележат 128 години от създаването на Българската социалдемократическо партия (БСДП), се бяха качили и близо 50 социалдемократи, водени от председателя Йордан Нихризов и неговия заместник инж. Недялко Ангелов. Следовниците на д-р Петър Дертлиев поставиха венец пред своя скромен паметник (в съседство на мегаломанския каменен къс с Димитър Благоев), а след това се събраха в бузлуджанската ловна хижа "Диана". Там импровизираната среща се превърна в заседание на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСДП. На него бяха обсъдени приоритетите на партията, както и стратегията, с която БСДП ще се яви на Местните избори през есента. Бе решено автентичните социалдемократи да се регистрират самостоятелно в ЦИК, а по места да се действа според политическите решения на общинските организации, както това е предвидено в Устава на партията.


20.07.2019 г.
Георги ГЕРЕНОВ

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти