Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Европеец ли е българинът?

Превръщането на държавата в частна фирма на крилете на популистките лозунги за свободен бизнес и неграмотните крясъци на частния сектор за  демокрация, отведе  българският народ до незавидната позиция на стадо овце, стригани и доени от овчари, влезли в политическият бизнес директно от ДС структурите, милицията, пожарната, спорта и напоследък журналистиката.  Експерти в съответните сектори липсват, поради простата причина, че самите сектори липсват. Мъртва икономика, спекула, крадене, ,,усвояване’’ на европейски фондове и държавен рекет с примамката ,,10%”, са част от причините за последното място отредено ни в ЕС.


България спешно се нуждае от простички външнополитически искания, свързани с ,,Като искаш, трябва да дадеш”. Какво получи България изпълнявайки безропотно исканията на Брюкселската администрация? Нищо, освен чужди квоти. Превърната в консуматор на вредни  вносни храни, неконкурентно производство, мизерни доходи и неконтролируема гигантска корупция, България трябва да заеме твърда, активна позиция относно ползите си от членството си в ЕС. Днес, Европа е разделена и европейската общост има нужда от единни политики, свързани с поставеното под въпрос оцеляване на този съюз.


Един основен жизнен минимум за всички европейски граждани би установил общоевропейски правила и би декларирал лоялност и солидарност от всички държави членки. Въвеждането на условия за европейска минимална работна заплата, ще реши редица проблеми с които се борят правителствата на локално ниво. Вътрешно кономическата миграция, обезлюдяването на отдалечени райони, демографските проблеми, както и правила за получаване на европейско гражданство ще поставят общи правила осигуряващи европейски регламент за всеки гражданин. Прескачайки администрацията, средствата отиващи директно при хората ще подпомогнат малкият и среден бизнес и съответно  отделните икономики. С тази проевропейска идея за дългосрочна платформа, отстояваща позициите и правата на всички хора в ЕС, социалдемократите дават решения на редица проблеми. Модерната социалдемократическа мисъл разглежда един дълъг и продължителен процес на социални промени, който включва цяла система от етапи, ценности и реформистки преобразувания на обществото. Съвременните поддръжници на социалната демокрация има следните виждания:


- Смесена икономическа система, съставена главно от частна собственост, но и от субсидирани или притежавани от държавата програми за култура, образование, здравеопазване и други социални дейности.


-  Широка система за социална защита (противодействие на бедността,  справяне с безработица, осигурени  пенсионна средства).


-  Правителствени институции, които регулират частните компании с оглед опазване интересите на работещите, потребителите и за защита на конкуренцията. Широка система за социална защита( справяне с бедността и безработицата, гарантиране на пенсионни средства)


-  Средно до високо данъчно облагане от прогресивен тип за осигуряване обезпечаване на правителствените разходи в съответните сектори и др.  

 


Емил Емилов - 17.02.2019г

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти