Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

"ЕВРОПЕЙСКИ БАЗОВ ДОХОД" ПРИОРИТЕТ НА СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ

Мечтата на българския народ за живот с европейски еквивалент, за съжаление го отведе до унизителната позиция на донор на евтина работна ръка и масов потребител на некачествени  стоки и храни, наложени на пазара от  уж коректните ни партньори на Запад. Реалните резултати от провежданите брюкселски политики, днес защитават интересите на отделни държави, а така желаната глобализация и единната европейска общност, към  която се стремим всички от Стария континент, стигна отново старата нова схема -  първа скорост за богати, втора скорост за бедни.  


За жалост  позицията, в която е поставена, България днес не предлага никакви перспективи на своите граждани и логично те търсят реализация и по–висок стандарт извън страната. Днес, поставена под натиска на ,,либералното” икономическо робство България изнемогва, изпълнявайки задълженията си на  държава членка на ЕС. Тук е поставен въпроса за баланса и респективно какви са правата и ползите от нашето участие в този съюз.  Неравнопоставеността на страните членки и явната дискриминация спрямо източния блок, разделя народите и това неминуемо провокира дебати за  бъдещето на Европейския съюз.


Естествено появилите се крайни националистически настроения, нерегламентираната миграция, налагаща чужди култури и ценности, безработицата и гладът,  могат  да бъдат решени чрез идеята за Европейски базов доход /ЕБД/, разработвана в последните години от заместник председателя на БСДП Емил Емилов. За разлика от широко коментираният и неуспешно експериментиран  Безусловен базав доход/ББД/,  ЕБД  има за цел да изравни драстично разминаващия се социален минимум между източно- и западно-европейците. ЕБД глобално ще реши редица фундаментални проблеми, засягащи Европейския съюз, равнопоставяйки всеки един европейски гражданин, разбира се при определени условия и правила.


Равният екзистенцминимум полага здрава основа за индивидуално развитие и осигурява нахранен, образован и квалифициран човешки ресурс. Еднаквият старт слага рамо до рамо германеца, французина и българина в правата им за достоен живот и обезмисля вътрешно-икономическата миграция.  Базовата сигурност на всеки гражданин, провокира неговата инициативност. ЕБД се явява инструмент, стимулиращ  малкия и средния бизнес, като ограничава възможността за експлоатация и поставя олигархията в тежката ситуация на губещ. Финансовата стабилност на индивида се стимулира и това предполага уседналост на семейството, „съживяване” на обезлюдените райони, както и увеличаване на прираста на населението.


Да не забравяме и изискването за минимално образование, което значително ще облекчи  социалните системи, на които разчитат не само болните и възрастните, но и тази част от обществото, която незаслужено се възползва от нея. Необходими са определени правила за придобиване статут на европейски гражданин, като полагане на изпит за минимално ниво на съответния език в държавата, в която желае мигранта да остане. Това ще регламентира пребиваването в съответната държава и ще гарантира бъдещето на европейските ценности и борбата с ,,неолиберализма”, подкопаващ традициите, историята и бъдещето на единна християнска Европа.


Социалдемократите вярваме, че Европейският базов доход е необходим инструмент, осигуряващ  бъдещето на  европейската общност, изживяваща закономерно своята „криза на средната възраст” и се надяваме  мъдростта и разума да надделеят над бурните страсти. Да намерим сили всички да продължим по пътя към единна Европа, уважавайки индивидуалностите, историята и традициите си, без да унижаваме никого, осигурявайки на всички ни еднакви права за живот.   

                                                                                        

Емил Емилов – 10.02.2019г

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти