Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Властта срещу народа

Популизмът се храни от напразните хорски  надежди и е предпочитано средство за манипулация от съвременните политически формации! Не случайно, страната ни се управлява от парламентарни пеперуди, популиращи в  Народното събрание, чрез  обещания за  по- добър живот, с една едничка цел  –  домогване до властта и финансовият ресурс,  макар и за кратко.  Успешната  злоупотреба с народното доверие, обаче е резултат от рязкото класово разделение на малко богати и много бедни, и наивното вярване на хората, че някой мисли за тях и ще ги пожали.


Когато системата в лицето на 240те  е поставила ребром въпроса за съществуването, субективният критерии на гласоподавателя, рязко променя мащаба на моралните си устои. Поставянето на държавният служител пред  дилемата - загуба на всякакъв вид осигуровки и изхвърляне от системата, не оставя голям избор и вкарва около 450 000 български избиратели в мощен корпоративен вот в полза на  управляващите, а унизителното снишаване и мълчаливото гневене,  запазва място на ,,служащите’’ в  измамната, безсрочна договореност за  държавна милостиня. Това се  оказа един от основните методи на демократичната изборна робия и основна структурна  единица на тоталитарно управление на коалицията, изградена за наше съжаление от остатъци на болшевишкият тоталитарен режим след  1989г.


Липсата на лустрация, дооформи  ,,антикомунистическа’’ опозиция  и по желязната логика на новото дясно, правителства като Орешарски, Станишев, Борисов 1,2 и 3, както и още няколко бизнес лобита,  денонощно бият тъпана, как  всички   българи  са  бизнесмени, ,,свободни’’ да развиват собствен, но забележете, не едър бизнес. Или просто казано -  ако продаваш банички, никой не те закача, но само при мисълта да посегнеш към  дългосрочно, бизнес  начинание, веднага се сблъскваш с ,,лоялната’’ конкуренция на олигархичните  структури, парцелирали държавата в личен интерес и доброволно клякаш, пред поисканите непреодолими  суми, още преди стартирането на въпросният бизнес.


Е как да има чужди инвеститори?!? Като съберем минимум 30те% под масата и официалните 10 за държавата, парата за благоволението на богоизбраните народни представители, достига алчността на митичният цар Мидас.  И тук идва риторичният въпрос -  ,,Може ли да съществуват 3 000 000’’бизнесмени...? Отговорът не изненадва никого и убеждаването, чрез  частните, уж демократични средства за масова информация, че десните са политическа алтернатива подпомагаща частната инициатива, е меко казано  нагло лицемерие в пацифистки дух. Винаги и навсякъде демократите са хората със силно развита социална отговорност и поглед в социалните политики!            Не и тук! Тук истинското ляво са социалдемократите, но по обясними причини не се допускат до властта!


Дясното управление води до силно разделение в едно общество и старателното отглеждане  на олигархията. Няма анализатор, политик или философ, който да извади убедителни аргументи в полза на народа. Непрекъснатите крясъци, че видиш ли дясното е  демокрацията, която кара бизнесмена  да плаща  осигуровки за достойна пенсия и заплати адекватни на нормалният стандарт на живот са нагли лъжи. Това е невъзможно. Няма справедлив работодател. Както е известно/ - X - = + / Минус заплати, умножено по минус осигуровки носят плюс за работодателите.  


Днес, под покрива на българският парламент са се сдружили лобитата на едрият капитал и логото ,,Съединението прави силата’’ е оковано да служи единствено на тях. Преди да гласува, българинът нека помисли ,,ЗАЩО” няма парламентарно представена  партия, без олигарх в редиците си.Не подмяна, а реформи в системата, ще спаси демокрацията в България! Демографският, непоправим в краткосрочен план срив, бедноста, все по -ниското  заплащане на фона на растящите цени, застрашително растящите размери на малцинствата, и все по наглите чужди интереси поставят  държавата в позицията на губещ, което не бива да позволяваме на никаква цена. Едно е сигурно, каквото и да става за да оцелее  българският народ, трябва да остане солидарен и да не спира да се бори за своята свобода и справедливост!    Емил Емилов
25.11.2018г

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти