Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

България – частна фирма или слуга на много господари ?

След приключване на председателството на европейският съвет, правителството на България  създаде огледално на щенията на Западна Европа, измамно усещане за успехи и стабилност.  В какво успяхме и защо е тази безпричинна радост от  опекунски  потупвания по рамото  никой не може да обясни. Похвали за правителственото раболепничене  и  глупава  скромност. Нищо за страната и народа  или  по скоро всичко заради което ни приеха в  Европа, където всъщност отдавна сме. А ние гласоподавателите продължаваме да носим раболепно в  стиснатите си зъби мизерният  си унизителен  живот,  а на избори  послушно благодарим   с вдигнати лапички  и за отровната храна, и за либералните пазари, съсипващи родният производител, и за сринатата енергетика, и за възможността за нископлатен слугинаж  на западните ни партньори, и за страха от остаряване....  


Просто прекрасно председателство, предвождано от  шеф  на европейски  водопад от правила и норми, обслужващи  всяка друга икономика и народ, ала не и нашите. И подобно на колегите си,  управляващите Запада, шефа  забрави  основните функции на едно демократичното правителство, а именно -   благоденствието не само на гласувалите зависими марионетки, но на целият български народ.      

                                                                                                   
Олигархичните структури, завладели местната и изпълнителната власт, поемат функцията на господар, хвърлящ с лицемерната си ,,левица’’ трохи и обещания, а със силната си ,,десница’’ развива и прибира каймака   на гърба на уплашеното  българско  население.  В  крайна сметка резултатът е,  че болната ни, заразена и измираща от  парламентарна чумната епидемия българска  нация, оставя  дом и родина и тръгва да търси алтернатива за себе си извън  пределите на страната ни. На всичко отгоре родината ни е окупирана от хазартни домове, в които  българинът все по-често търси с накървени очи своето бъдеще, подтикван от безизходицата и отчаянието. Но  когато Бог липсва, всичко е позволено. Манипулирани  медии  и платени политици  характеризират нездравия управленски климат. Отнемането на вярата на хората беше в основата но комунистическата диктатура, а сега замяната на ценностите отново изкривява съзнанието ни за сметка на интелектуалният потенциал на нацията.  Днес всеки, който се опита да говори или се опълчи на смъртоносната машина на управляващата коалиция с морал, честност и принципи, бива  компрометиран и отстраняван,  чрез  ведомствени, некадърно скроени постановки в името на парите и властта. Така бленуваната  демокрацията не се случи и вместо да се радваме на социалните  функции на държавата в полза на на народа , благодарение на безкруполните набези на бизнеса системата се изроди в олигархична слугиня, майка на милионерите разграбили държавата.    

                                      
Лепкавата мараня от празни обещания и мрачно бъдеще, която изтича от Народно събрание, просмуква държавата с корупция, контрабанда и държавно разбойничество.  Обслужването  на перверзните  желания  на  нашите европейски партньори, натика  страната ни в позицията на Пепеляшка, белеща  немски картофи, лющеща  френски  боб и пееща приспивни песни на мащехата Европа, облечена в Брюкселска дантела. Всяко обслужване на интересите на  малцинствата в България  е съзнателно унижаване на  българският народ , а отказа да се  дадат елементарните, минимални жизнени необходимости на хората, доказва слугинажа на правителствените политики.
Инвестициите  в инфраструктурата, всъщност не са нищо повече от  безогледно  разграбване  на европейски фондове, които скоро ще приключат. Качество вече е лоша дума, а след спирането на тези програми  ще бъде любопитно,  дали  строителството ще продължи или ще потънем в оплакванията за безпаричието на държавата, предизвикано от същите  мръсници, настанили се в златните полози  на парламентарните банки.  Слагането на вратовръзки върху анцузите не остава незабелязано и не случайно сме най-корумпираната членка на ЕС, водена от Господин, гонещ като пиян сватбар  с прегръдки и целувки европейските лидери. Срамът е голям и историята няма да ни го спести, а страхът сковал българските граждани е унизителен. Високата смъртност, лошото  образование, липсата на кадри във всички сфери, ниската култура, некачествената храна, отрицателният прираст, недостойните старини, неконтролируемата  емиграция и т.н. са фактическите резултати от управлението на Прехода от държавното към частното.     

                                                                                                       
Председателството на европейският съвет доказа яловото безсилие и безпомощност на олигархичната управляваща  върхушка . Нищо положително за България.  Нищо подплатено от вдигане на цената на тока и парното и сваляне на националната самочувствие с признаването на югозападна отнета насилствено българска територия  за „Северна Гърция“.


Днес българският народ се нуждае от народни, а не олигархични представители. От спешни реформи първо в социалната политика  и преферирането на българският гражданин. Силната  и независима държава е онази, която инвестира  в собствените си природни и човешки ресурси.  Социалдемокрация!   Формулата е простичка  но изисква морал, етика и държавническо мислене.    


Емил Князин 03.08.2018г


 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти