Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Решения / Конгреси

СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯТА – РАЗУМНАТА ИДЕЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ УТРЕШНИЯ ДЕН ПО-ДОБЪР

Под това мото премина 48-я Конгрес на Българската социалдемократическа партия, проведен на 09.06.2018 г. в гр. София. Той събра в залата на партийната централа делегати от цялата страна, обединени от принципите за свобода, справедливост и солидарност, чиято всеобща цел е пътя за изграждането на новия етап в развитието на цивилизацията – социалния хуманизъм.\

Да, за разлика от други форуми у нас отсъстваше фалшивата масовка, копирана напоследък от методиката на тоталитаризма. Нямаше колоните  автобуси и раздадените транспаранти с възторжени лозунги, тъй като във времената, когато протестъри демонстрират ярост  или възторг срещу съответното възнаграждение, е достойно да отделиш от своето време и средства, за да обсъдиш със съмишлениците си възможните пътища за утвърждаване на едно справедливо общество.


Конгресът утвърди изготвената програма, предлагаща реформи в различни сектори на законодателството, които могат да спомогнат за превръщането на българина в достоен гражданин на Обединена Европа. Делегатите приеха решения за практическите стъпки в следващия междуконгресен период. Защото в различие от напъпилите днес екзотични идеи за преустройство, зад които надничат амбициите за налагане на модерна, префинена диктатура, някой у нас трябва да постави тежестта върху разума при вземане на отговорни решения. А както беше подчертано на форума единствената алтернатива на статуквото на олигархията, е социалната демокрация. Българската социалдемократическа партия подава ръка за партньорство към всички демократични партии и организации за съвместна работа в интерес на гражданите на страната, без фалшиво патриотарство или служба на чужди интереси.


Делегатите с гордост заявяваха, че БСДП премина през десетилетие на трудна борда за отстояване на социалдемократическите принципи и идентичност. В „новото време“ следваха един след друг множество удари от недоброжелатели и даже от псевдоприятели. Но българската социалдемокрация устоя, показа, че е жива и гледа в утрешния ден, опряна на традициите, завещани от нейни светли умове от предишни поколения. В последните пет години БСДП участва в три избирателни кампании и изрази позицията си открито в проведените три референдума. За разлика от други, обвиняващи я в какви ли не грехове, не се прилепяше към силните, за да извоюва временна изгода, а сетне да бъде класирана в графата ненужни. Въпреки трудностите тя има и своите успехи, с които може да се гордее, понеже те са успехи на разума и градивността.


48-я Конгрес избра ново ръководство на партията и прие решения за действия, чиято близка непосредствена перспектива са изборите за местни органи на управление през 2019 г. Защото пътят на социалдемокрацията е тръгвал винаги от свободните хора, за които тя желае да осигури право на своден труд в свободна страна.


„Позиция“

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти