Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

БСДП предаде ордена „СТАРА ПЛАНИНА” на наследниците на д-р Петър Дертлиев

Със скромно тържество в централата на Българската социалдемократическа партия, състояло се на 19.01.2018 г. най-високото българско отличие, с което д-р Петър Дертлиев бе удостоен преди година посмъртно за големите си заслуги в борбата за демокрация, свобода и социална справедливост в България, бе предадено на неговите роднини и наследници.


Инициативата за удостояването на д-р Дертлиев с орден „Стара планина” първа степен беше на „Клуб Социалдемократ” при БСДП, във връзка със 100 години от негово рождение. На тържествена церемония на 13.01.2017 г. отличието бе връчено на представителя на инициаторите и председател на клуба г-н Емил Емилов.  Роднините, които не можаха да присъстват, тъй като не живеят постоянно на територията на Република България бяха информирани и помолени да изпратят свой упълномощен представител за да им бъде предадено.


Година по-късно, в присъствието на представители на ръководството на БСДП г-н Емилов предостави орденът на Георги Попов –зет на д-р Дертлиев и на Светла Антонова – негова племенница. Той се обърна към тях с думите:”Днешното събитие документира акта на решението, което идейните последователи и наследници на д-р Петър  Дертлиев от БСДП, партията, на която той бе председател до своята кончина, взеха относно съхранението на това най-високо гражданско отличие. Ние се гордеем с факта, че делата на един виден деец на българската социалдемокрация бяха оценени по достоен начин.”


Представителите на областната организация на БСДП от Стара Загора, присъствали на срещата информираха гостите, че в парка в града на липите, носещ името на д-р Петър Дертлиев, предстои да бъде издигната от социалдемократите паметна плоча. Председателят на БСДП г-н Йордан Нихризов връчи на гостите материали, свързани с най-новата история и дейност на партията, както и своя първи роман „Минало незабравимо”.
Г-н Попов благодари за честта оказана на д-р Дертлиев както и за факта, че делото му и неговите заслуги в борбата за демокрация у нас са ценени и пазени от неговите последователи. 


„Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти