Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

БСДП и ПП"Воля" със споразумение и как реагират пристрастните медии

След подписаното между БСДП и ПП ”Воля” споразумение за партньорство, в Интернет се появиха анонимни коментари, както е модно да се казва сега, с хейтърски оттенък. Преди години ги наричаха просто злобни пасквили, но в днешните дни, когато мекотата в изказа и в китката взема връх, ще оставя актуалния жаргонен термин по въпроса. Наред с това към стари писания се добавиха нови постинги, които трябваше да подкрепят отрицателното отношение на неизвестните автори по темата. Предвид на факта, че единствената отсъстваща информация е тази за същността на породилото „негативно обществено отношение” въпросно споразумение, си разрешавам да събера на едно място двете теми, използвайки част от хейтърските писания. И да се пошегувам с персоналните изводи на хибридните коментатори, разбира се, без капка злоба. Затова озаглавих своя материал така:


УРА! ВЕЧЕ СЪМ ОЛИГАРХ И СЯДАМ ДА СИ ЧАКАМ МИЛИОНИТЕ


Тъкмо във времето, когато зимата напомни за своето приближаване с първия сняг, отварям безкрайните дебри на Интернет и се натъквам на нещо съгреваещо. В електронен сайт на някаква агенция „Би нюз” под подобие на рубрика, именувана „Десни” олигарси” се мъдри материал със сложното заглавие „Марешки се коалира с Кавачки, първо с Нихризов”. Докато се опитам да осмисля енигматичния изказ, успявам да прочета цялото съдържание. А вътре се разхожда кой ли не, та даже предадения от съратници Бареков.


Намирам обаче къде минава „тънката червена линия”, предизвикала писанието. На 16.11.2017 г. между БСДП и ПП ”Воля” бе подписано споразумение за партньорство, което е оформило нечий гняв, че социалдемократите са излезли от предначертания им от вездесъщите кроячи на съдби път. Разбира се, всеки нормален човек у нас, извън кръга на 80-те процента дебили по оценката на проф. Иво Христов знае, че да вкараш законодателна инициатива в Народното събрание е нужно да я представи депутат. Иначе можеш да имаш прекрасни идеи и да ги споделяш с приятели в кръчмата на маса.


ПП ”Воля” е парламентарно представена партия и споразумението за партньорство, в което е изразено желанието на двете страни да си сътрудничат, изрежда единадесет приоритета, сред които са утвърждаване на демократичните свободи и социалната отговорност, стимулиране на пазарната икономика и инвестиционния климат, ефективна реформа в съдебната система, достъпно и качествено здравеопазване, развитие на образованието и културата, като елементи на националната идентичност и сигурност и други. Най-вероятно дразнение е предизвикал пасажа, в който се посочва, че „като партии с проевропейска ориентация партньорите не виждат изхода от настоящата ситуация в търсене на нови врагове и популистка надпревара, а в изграждането на алтернатива на порочното статукво, опряна на принципите за свобода, демокрация и справедливост.”  И как да е иначе, когато тези понятия отдавна са обсебени от среди, свикнали да налагат своето мнение по темата без да се свенят от методите. Защото пътят за тях е бил винаги един, този по който те крачат най-отпред, независимо накъде.


Сега идва ред да сторя лек анализ на въпросния анонимен материал в „Би нюз”. Това, което назовах рубрика е изписано в червено, а десни стои в кавички. Макар, че олигарсите по дефиниция са си „десни”, тук е трябвало изглежда да се подчертае разликата между добрите и лошите „десни”. За заглавието един Марешки не стига. Все пак вече е отразявано, как той започва политическата си кариера като общински съветник от БСДП във Варна. За да се обоснове олигархическия корен е повикан на помощ Ковачки, тъй като популярния в тази област Пеевски не върши работа. Естествено елегантно е намекнато, как отношение към споразумението има само председателя на БСДП Нихризов, разбирай в партията хората мислят по друг начин и не одобряват случилото се. Римското правило „Разделяй и владей” наднича скромно зад завесата. На яве излиза обаче друг момент, в страни от настоящата темата. Разнася се мъглата около въпроса, защо в последния момент бе провалено предизборното споразумение ОДЦ от 2016 г., в което освен парламентарния тогава БДЦ влизаха още РДП, Обединени земеделци, БСДП и ред други центристки партии. За да цъфне и се курдиса на финала, ни в клин, ни в ръкав, името на „измамения” честен боец за правда Николай Бареков. Разбира се, целия този тюрлюгювеч е забъркан, с цел да представи моя милост - Йордан Нихризов като част от олигархически кръг, в който плувам като в свои води. Ура! Уредих се най-подир.


Да, ама не! Олигарсите не се пръкват без нужното подадине, без дълбоки корени. Една лека разходка в Интернет и те, предпоставките, също могат да бъдат открити от търсещ човек. В друг материал от Антон Тодоров „Справедливостта изисква СДС и ДСБ да останат извън парламента”,  пак  на някакъв „нюз”, ама наречен „Фрог”, както и в коментарите под него, се отваря прозорец към генезиса.


В Стара Загора, повлечен от местния лидер на БСДП Недялко Ангелов съм станал партньор още през 1999 г. с червения кмет Евгений Желев. Отдолу пък анонимен автор е установил, че това е естествено, защото до 1990 г. баща ми бил юрист и партиен секретар на завод „Болшевик” в Габрово. И в двете писания е правдата е около 1 процент и се състои в това, че баща ми е работил като юрисконсулт във въпросното предприятие и че местната организация на БСДП подкрепи независимия кандидат за кмет д-р Желев. Останалите 99% се съдържат в неизказаната истина, че по същото време БСП имаше свой кандидат за кмет.  А загубилия надпреварата представител на СДС пък, се оказа същевременно сътрудник на ДС.  Що се отнася за покойния ми баща, същия бе отстранен след събитията в Чехословакия през  есента на 1968 г. от длъжността „временно изпълняващ” зам. директор на „Материално снабдяване” Габрово с орден ІІІ-та степен в ръцете, за постигнатите успехи на предприятието, именно защото не бе член на Партията и имаше близки отношения с хора с лош социален произход  /майка ми/. Но както се казва, да опаковаш в едно откровени лъжи с полуистини си е стар специалитет на „принципни хора” хора  от миналото. То ако още малко се бях поровил щях да идентифицирам и поименно, авторите болшевики, боядисани в синьо и застанали в сянката от дясно, ама тогава язък им за специализираното образование, добито по наши и чужди земи.


Та, като са казали въпросните анонимни другари „А” и са ме вкарали сред олигархията, смятам, че е редно да рекат и „Б” и да ми донесат парите. Така де, иначе ще ми се появи имидж на менте олигарх. За улеснение мога да открия банкова сметка, но предпочитам трите метода на доставка, популярни в годините на началното превъртане на капитала: „Кеш”, „В брой” и „На ръка”. Някак по -достоверно ще бъде и по-автентично, мисля си. Вече съм седнал и си чакам милионите. Стоплихте ми душата уважаеми творци на манипулацията. А докато ме възрадвате с първите суми, ви препоръчвам творението си - романа-антиутопия „56-а година”. В него нагледно ще се запознаете, че това, срещу което цял живот се боря, е голямата ви мечта – превръщането на държава в „автентично дясната” Корпоративна Република България.


Благодаря на всички драскачи по темата, поставили ме в редиците на олигархията. Уверявам ви, развеселихте ме с писанията си. А както казват, смехът бил здраве.


20.11.2017 г.                                                  
Написа искрено и лично Йордан Нихризов

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти