Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

БСДП и ВОЛЯ с първа стъпка към формиране на демократична алтернатива на статуквото

Първа стъпка към обединение на фрагментираното дясно политическо пространство направиха БСДП и ПП ВОЛЯ. Планът на лидера на партията Веселин Марешки, анонсиран в последните месеци, стартира с подписване на споразумение за партньорство с Българската социалдемократическа партия. Марешки и председателят на БСДП Йордан Нихризов положиха подписи под документ, който изтъква причините за "дълбоко разделеното и противопоставено българско общество" и указва крачките към "вярната посока в бъдещето".


"Двадесет и осем години след началото на прехода към гражданско общество с пазарна икономика сме свидетели на: сринато доверие във всички институции; неефективна съдебна власт и безнаказано нарушаване на законите;  колапс в здравната и образователната система; демографски срив; неконтролируема битова престъпност; 42% работещи бедни; олигархично управление без демократически ориентири; апатия и неграмотност", се казва в увода на споразумението.
Приоритетите, които двете проевропейски ориентирани и националноотговорни партии заложиха в споразумението са: утвърждаване на демократични свободи и социална отговорност; повишаване на жизненото равнище и националното самочувствие; подпомагане на институционалното укрепване на държавните органи; радикална и ефективна реформа в правораздавателната и съдебната системи; въвеждане на правила за премахване на корупцията, картелите и контрабандата; ограничаване на претъпността; подкрепа на родното производство; осигуряване на достъпно и качествено здравеопазване: извеждане на образованието и културата като елементи на националната сигурност; утвърждаване на международния авторитет на България.    


"Започваме нашият път към обединение на дясното политическо пространство. От времето на Костов, дясното няма реален лидер и резултатът е, че стотици хиляди избиратели бяха лишени от парламентарно представителство. ВОЛЯ е естественият център, около който ще се обедини дясното. Уверени сме, че изходът от ситуацията не е в популистка надпревара, нито в търсенето на нови врагове. ВОЛЯ е естествената алтернатива на порочното статукво и ние ще бъдем на мястото си", коментира Веселин Марешки.


„През годините на прехода към демокрация и пазарно стопанство най-накърнено се оказа чувството за справедливост. Сред разделението и противопоставянето в обществото изчезна ясната представа за посоката на реформите, за това, какво желаем да изградим у нас сега, утре и в бъдеще.  Същевременно нарастват апатията и неграмотността, които спомагат, както за укрепване на олигархията, така и за развихряне на популизма. Единствената възможност да се пребори порочното статукво е изграждане на алтернатива, опряна на разума, на принципите за свобода, демокрация и справедливост. Ние ще работим за това, заедно с всички желаещи да поемат по този път, който може да доведе до реален просперитет на българското общество.” – сподели при подписването Йордан Нихризов


16.11.2017 г.
“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти