Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Д-р Петър Дертлиев удостоен с орден "Стара планина" посмъртно

С Указ № 457 от 23.12.2016 г., публикуван в „Държавен вестник” брой 3 от 10.01.2017 г. Президентът на Република България удостои д-р Петър Дертлиев, възстановител и дългогодишен председател на Българската социалдемократическа партия с орден  „Стара планина” първа степен посмъртно. Инициативата  за присъждането на високото държавно отличие на възстановителя и дългогодишен председател на Българската социалдемократическа партия бе на  „Клуб Социалдемократ” към БСДП. От името на редица политически партии и неправителствени организации във връзка със 100 години от рождението на д-р П. Дертлиев бе внесено предложение в Министерски съвет, който на 22.12.2016 г. излезе със съответното решение.


На 13.01.2017 г. на церемония в Гербовата зала на ,,Дондуков’’ №2 президентът Росен Плевнелиев  връчи на председателя на „Клуб социалдемократ” Емил Емилов ордена „Стара планина”, с който изтъкнатия общественик и политически деятел  д-р Петър Дертлиев бе удостоен посмъртно - за големите си заслуги в борбата за демокрация, свобода и социална справедливост, както и за установяване на гражданско общество в Република България.


„Като студент в последната година в Техническия университет в София през 1989 г. следях всяка изява на д-р Дертлиев. Той беше моят кумир. Д-р Дертлиев е един голям български демократ и аз се гордея да мога да го наградя посмъртно“, заяви Президентът. Държавният глава открои и огромния принос на д-р Петър Дертлиев в изграждането на модерна и демократична България след началото на демократичните промени през 1989 г. 


,, Истинските социалдемократи в България са антикомунисти. Затова си мисля, че д-р Дертлиев  като емблема и знаме на социалдемократическата идея, ако сега беше сред нас, би посветил това голямо признание на всички свободомислещи мъже и жени  работили с морал, чест и достойнство за страната ни. Личност, която се ползва с уважение и всява респект дори след смъртта си не само сред политическите си опоненти,  но и сред своите неприятелите и  врагове, а те повярвайте ми не са малко, винаги ще бъде достоен пример за подражание. Вярвам, че от днес името Петър Дертлиев ще се превърне в обединител  на социалдемократическата общност, а тази награда ще е пресечната точка на всички социалдемократи.’’, заяви по повод награждаването г-н Емилов.


За „Позиция”
Е. Князин

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти