Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Социалдемокрацията – трън в окото на управляващите

Естествения ход на гладът, безработицата и класовото разделение води до необходимостта от социална политика в условията на демокрация. Съвременната социалдемокрация е пулсираща и жива. В основата на тази идея трудът и капитала вървят ръка за ръка, което я прави най-хуманната форма на управление към днешна дата. Дълбоко в мисленето на всеки съвременен човек, било то ляв или десен политик е заложено социалдемократическото мислене, но престъпната зависимост на българските партии обслужващи частни и корпоративни интереси, за съжаление не позволява адекватно политическо присъствие. Народите в Западна Европа проявиха здрав разум и изградиха своите общества, като си осигуриха високи нива на жизнен стандарт, доверявайки се на своите социалдемократи. В България за съжаление силните структури на държавна сигурност и комунистите заели ключови позиции най – вече в бизнеса и политиката, задушават всеки опит за хуманно управление в името на българският народ. Към днешна дата непрекъснато се предъвква, колко прекрасно е дясното, което давало ,,свобода’’- свободата да бъдеш роб. Роб на банките, на работодателя, на частния съдебен изпълнител, на монополите, на егоизма и печалбарството, и как трябва да се радваме, колко било това антикомунистическо... Трябва да бъде пределно ясно , че десните правителства толерират ниските данъци, с което защитават частните печалби, ниският праг на минималната заплата в частния сектор, с цел внасянето на по – малки осигуровки. Приоритети защитаващи само и единствено крупния бизнес и новообособената олигархична класа набираща скорост, посредством корумпираните политици. Този елементарен пример показва, как управляващите в дясно грабят както държавата, така и работниците.


С вота на президентските избори, българите ясно декларираха, че искат промяна, но каква трябва да бъде тя и в каква посока? Фактите сочат ясно с пръст крупните бизнесмени и олигарси в редиците на БСП, а десните продължават мълчаливо да превръщат държавата в частна сергия, хвърляйки здравеопазването, културата и науката в частния бизнес. Социалдемокрацията е модел на управление неприлаган в България. Толерирайки средния и малкия бизнес, преферирайки родните производители, удряйки олигархията с прогресивния данък и провеждането на дългосрочна програма, подкрепяща българските граждани, социалдемократите са единствените, искащи достоен живот за хората. Цялата идеология на социалдемокрацията бива грабена от БСП, страдаща от политическа импотенция, но мечтата на комунистите да се нарекат социалдемократи е невъзможна, докато съществува Българска социалдемократическа партия, на която председател беше един от най-големите демократи - д-р Петър Дертлиев. 


Днес част от народните представители в 43 парламент са в шок от очакващата ги безработица , а ГЕРБ, БСП и ДПС доволно потриват ръце, готови нетърпеливо да ги вдигнат в единодушно приемане на мажоритарната система, бетонираща ги във властта. Тази пролет българският народ отново ще има шанс да направи правилен избор и Дай Боже всички, имащи право на глас разберат важността на този исторически момент и информирани отидат до урните да упражнят правото си на глас.

19.12.2016 г.
Емил Князин

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти