Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Изборна илюзия

Тези избори отново потвърдиха изключителната пресметливост и планирано, дългосрочно задържане във властта на двете големи парламентарни групи. Дясното и лявото ,,зарадваха’’ народа с осъществяването на надписа на Народното събрание - ,,Съединението прави силата’’. Протегнаха ръце един към друг зад политическите кулиси и подобно циркови акробати ни поднесоха илюзия, зрелищност и политическо шоу. Генерал Радев се появи обединител на политическата върхушка, търсеща отчаяно укрепване на статуквото. Неговата независимост задоволява всички избирателни интереси и платоническата любов между Корнелия и Бойко, чиито плод е новият президент, съвсем скоро ще ескалира в политически оргазъм. Приемането на мажоритарната система, ще облече във власт за неопределено време финансово стабилните партии /ГЕРБ, БСП, ДПС/, ще парцелира държавата и районите, населени с етнически малцинства ще се ,,изчистят’’ от българи. Тогава за наш ужас, на Азия, ще се отвори възможност да претендира за териториална стъпка в Европа.


Досегашният кабинет не криеше недоволството си от дразнещата многолюдна опозиция, пречеща на вземането на еднолични решения и намери начин да си справи с конкурентите си. Демокрацията в този си вид се оказва не много удобна на сегашните политици и референдума услужливо ще осъществи мечтите на синия герб върху червено знаме. При премахване на субсидиите за партиите, тези безсрамници, ще хвърлят управлението на страната в ръцете на бизнеса, капитала и олигархията  /не, че сега не е/. И ако това се случи ГЕРБ и БСП е редно да върнат на българите парите взети от тях за партийната си дейност. Не е състоятелно партии с милиони в сметките си, държащи и парламентарната и местната власт да крещят популистки лозунги. България е демократична страна и трябва да остане такава. Отпадането на малките партии от политическата надпревара, е в разрез с демократичните устои и ще ликвидира креативната опозиция. Намаляването на представителността в българският парламент, ще доведе до постепенно и уж належащо преминаване към президентска република, водеща от своя страна за ръчичка, така жадуваната от някои диктатура.


 
Написа на 16.11.2016г.
Емил Князин

 

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти