Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Мисия социалдемократ

Дано българите скоро разберат, какво точно представлява СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯТА, какви са основните и приоритети и защо е жизнено необходима на България. На първо място искам да отбележа, че социалдемократите са антикомунисти. В България разделянето на социалистите в началото на ХХ век е създало партии на тесните (от 25 май 1919 год. комунисти) и широките социалисти (социалдемократи). Битката между тесните социалисти /комунисти/ на Димитър Благоев, прегърнали болшевишката ерес на Съветския съюз предавайки страната си, са използвани от съветските служби за безкомпромисна саморазправа с широките социалисти БРСДП /днешните социалдемократи - БСДП /. По този начин е блокирана най – хуманната и работеща за хората идеология – социалдемокрацията. Този модел за управление е в основата на просперитета и социалните придобивки, с които се ползват гражданите на ЕС и налагането му в България неслучайно е провален. Ще дам за пример само Германия и Швеция, чиито социалдемократически правителства осигуриха на своите граждани адекватен и достоен стандарт на живот, хвърлен като примамка на милионите мигранти втурнали се днес да стават ,,европейци’’. 


Кои са управляващите политически партии в българският парламент към днешна дата? След провала на комунизма и заклеймяването му в световен мащаб, руските лакеи от БКП, обслужвали страхливо чужди интереси цели 45години, решиха хитро да си спасят кожите жертвайки марионетката Живков, и от сатрапи – комунисти, се превърнаха в радетели за демокрация социалисти. Измъчения български народ не разбра, колко дисциплинирано и подредено се разпределиха държавните активи и ,,демократичното’’ БСП пое утъпкания вече път към така изкусителната олигархия. Липсата на опит и алчността обаче, разцепи стабилната престъпна червена структура и се наложи създаване на нови политически проекти, които да замажат очите на българските граждани с лъжовно чувство за свобода. Така се роди ,,Царя’’. Изтощени от несвършващия червен ад, хората се втурнаха сляпо и припознаха ,,НДСВ’’ като спасението, без да си дават сметка, за кукловодите дърпащи конците на марионетката ,,Цар’’.


През това време истинските социалдемократи се принуждават да погледнат в ,,дясно’’ за да се разграничат от структурите на ДС и БКП. В така нареченото СДС обаче никак не липсват ,,кадри’’ от близкото минало, работещи за установяване на статукво осигуряващо защита и развитие на олигархията и идеята за справедливост, отново отстъпи на тъмни финансови операции за довършване на разпродажбата на държавата.
Социалдемокрацията отново бива изтикана встрани. Изведнъж, от изгорялата политическа нива на ,,НДСВ’’ поникна ,,ГЕРБ’’с вече новите лица на кариеризма, лишени от идеология, но с лични програми за реализация в политиката и бизнеса и .....комунистическо минало, разбира се!


И днес Избираме Президент! Българският избирател отново не разпознава свой кандидат. Отново се извиват ръце със задължително гласуване. Отново кандидатите са обвързани безпощадно с партиите от статуквото и битката отново не е за осиротелия българският народ, а за президентският пост. На всичко отгоре плешив хуморист, изживяващ се като месия, изпълнява безмозъчно /или за пари, не знам/ поръчка за свикване на референдум, чиито въпроси крият в себе си амбиции за еднопартийно управление, премахване на конкурентните малки партии и укрепване на олигархията у нас.


Социалдемокрацията е разцепена и повечето безволево продадоха социалдемократическата идея на ,,бившите’’ вече комунисти Коалиция „БСП – Лява България“./ Георги Анастасов председател на Български социалдемократи’’ отдавна отиде срещу депутатско място в състава на Коалиция за България” А на избори 2016 г, три социалдемократически партии Политическо Движение Социалдемократи, ПП „Движение за социален хуманизъм“ и ПП „Обединена социалдемокрация“ с председателите си Елена Нонева, Александър Радославов и Йордан Гергов раболепничат на работодателя си Коалиция „БСП – Лява България“ и срещайки се с кандидат президентската двойка на БСП – Радев –Йотова, отново дамгосаха социалдемократите с червената дамга.


Единствено БСДП, в лицето на своя председател Йордан Нихризов поел партията от ръцете на легедарния д-р Дертлиев, с чието име спекулират всякакви елементи, потърси партньорство в широкия политически ,,център’’ . Работните срещи обособиха профила на бъдещия президент и мнозина се опряха на него в своите предизборни кампании. Но по – важното е, че БСДП успя да положи основите на една бъдеща коалиция на разума, носителка на прогресивни идеи. Инвестира в диалог и обединение на традиции и политически морал, създаде една креативна и реална опозиция, съставена от традиционни и мислещи хора и партии.


БСДП изгражда постоянно съвременна визия за демократично развитие. Ние социалдемократите сме заложили на положителните страни на демокрацията за разлика от политиците , ползващи слабостите в демократичната система за трайно установяване във властта и скубане на българският народ. Ние искаме добро здравеопазване, добро образувание, добра култура, добро заплащане и достоен живот. Всички тези неща постоянно се изреждат популистки от всякакви политици, но в крайна сметка са в програмата и приоритетите на социалдемократите. На базата на либералните устои на демокрацията се вършат безобразни икономически престъпления и облагодетелстване и това само по себе си говори за липса на всякакъв морал и безочие. Това трябва да спре!


Сигурен съм, че социалдемократите ще намерят сили да застанат рамо до рамо и ще защитят интересите на българският народ и държава. Вярвам, че разумът ще надделее над емоциите и социалдемокрацията ще заеме заслужено място в управлението на страната.

 


Написа Емил Князин на 07.11.2016г – датата на избухването на Великата октомврийска революция, осакатила милиони хора!

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти