Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Партийни еквилибристики, лични кариери или граждански избор е президентският пост

Горещия сезон на политически колаборации е в разгара си. На какво са способни и на какво са съгласни българските политически олигарси в името на Президентския пост? Да, новата класа в България, се нарича политическа олигархия доказала, че не е достатъчно да владееш определен икономически сектор. По сигурно за бизнеса е, да държиш мнозинството в парламента или поне да се докопаш до субсидията, за да имаш право да седнеш на масата в парламентарното казино и да разиграваш държавата с цел собствена изгода. 


ГЕРБерът постепенно сменя абревиатурата си в ГРЪБ за шефа си, като службогонците в нея, хем вътрешно треперят за местенцата си, хем ликуват, че са успели да се докопат до нещо с мисълта – ,,докато ни търпят бе…'' . Бъдещият ГЕРБ - Президент се очертава, като бащица за тези които слушат, и строг Макаренко за опозиционно настроените, ,,объркани’’, български граждани. Интелигентноста за него няма да е толкова важна, защото по – важно е да има ред. ,, - Който не е с мен, е против мен” – този слоган вече звучи в ушите на мнозина, така че да си правят сметка за кого ще гласуват! 


Тесните соцкомунисти пък толкова силно прегърнаха ченгиджийската партия, че не усетиха, как от много ухажване и предизборна любовна игра, майстор Гоце и неговия калфа първи развяха белия чаршаф и показаха на избирателите, че булката БСП, не е девствена. Сега в картите на червените остана единствено шанса да намерят някой ас, да направят блекджек, или 21 по нашенски, и отново да се върнат в играта. С изтъркания фраза на всеядната мома,,- Против мутрите и мафията’’.


А бъдещият...Ь Ю Я - Президент, се очертава със силно путиново влияние, което не е лошо за един хетеросексуален президент, но пък е пагубно за демокрацията в България. Искането на Президента да бъде Президент, не звучи много здравомислещо - напротив смесването на миналото и бъдещето в личен план, говори за спешна медикаментозна намеса с цел връщане на личноста в конституционната реалност. Но какво от това, в края на крайщата, в нашата държава всеки прави каквото си иска, особено ако си има ГРЪБ.


И патриотите, войнствено настроени, без байрак и муниции, без униформи и калпаци, силно ,,вярват'', че българският избирател ще избере не президент, а главнокомандващ - Карапрезидент. Дано разбират, че патриот значи човек, който обича отечеството си, а не който мрази враговете му!


Да не забравяме и сините пчелички, тревожно жужащи и опитващи се да си направят нова синя майка - президент, на която да разчитат жалките остатъци на синия кошер. За съжаление тези насекоми не осъзнават, че политическата еволюция ги превърна в отровни стършели, представящи се за медоносни пчелички.А седемглавото насекомо, кандидат за президент на десния бряг, май ще се окаже нощна пеперуда еднодневка блъскаща се упорито в мечтата за светъл президентски живот. 


Остана и една доста голяма част от българи, които въпреки усилията на гореспоменатите са живи с демократичните си мисли и идеи. Има една демократична маса и от социалдемократи, земеделци, радикалдемократи, както и множество извънпарламентарно представени партии и движения от център дясното политическо пространство, които заедно с българските граждани искат за Президент на България човек образован, българофил, демократ, дипломат и политик, които да защити и балансирано да наложи националните интереси на България в сегашната сложна и напрегната геополитическа ситуация. Бъдещият държавен глава да олицетворява тази ,,Коалиция на разума’’, да представлява демократично мислещите хора и целият ни интелектуален свят. Със сигурност този българин, няма да разчита на купения малцинствен вот, а на онази прослойка българи обичащи своята родина. Тази ,,Коалиция на разума’’, може би е последната надежда за демокрацията в България, такава каквато трябва да бъде!

 

Емил Князин – Клуб СОЦИАЛДЕМОКРАТ
29.07.2016г

 

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти