Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

БСДП, ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ И РДП С ОБЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОФИЛА НА БЪДЕЩИЯ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА

"Обединени земеделци", БСДП и РДП канят на 12 юли партиите - център-дясно, на дискусия за  обща кандидат-президентска двойка. Срещата ще се състои в централата на БСДП.

Това съобщи на пресконференция лидерът на формацията Йордан Нихризов. Трите партии са подготвили предложение за профила на бъдещия президент, като сред акцентите са той да е демократ по възпитание и убеждение, да уважава институциите и да не прави опити да увеличава пълномощията си, предвидени в Конституцията, да е политическа фигура, привърженик на избраните от България евроатлантически ценности, патриот - българофил, да уважава традициите на страната, християнските ценности и култура, да зачита морала, свободата на словото, мисълта и светския характер на държавата, да има добро образоване и богата обща култура. Целта е да се излъчи такава кандидат-президентска двойка, която да спечели избори още на първия тур, коментираха от политическите формации.


От там уточниха, че те имат своите предложения, като са отворени на дискусия и за други имена, защото според трите партии не бива кандидатът за президент да е "под прикритие". Не е важно дали името ще е от голяма партия или от гражданско движение, важно е да работи за България, допълни Нихризов. Трите партии са диалогично настроени и по отношение на развитие на профила на бъдещия президент. Те призовават да се загърбят емоциите и да бъде направена "Коалиция на разума" във връзка предстоящите избори. По отношение на ефектите от Брекзит лидерът на "Обединени земеделци" Петя Ставрева посочи, че вотът на Великобритания е дал сигнал, че ЕС се нуждае от реформиране, като Европа трябва да отговори на гражданите си с по-малко бюрокрация и повече сигурност. По думите й основните акценти, върху които европейските институции трябва да работят активно са свързани с Европейското споразумение за сигурност, общата политика по миграцията и бежанците, завършването на икономическия и паричен съюз. Брекзит е шанс за България да предложи разумни политики, с които да се "уплътни нашето членство", отбеляза Ставрева, като визира и политиката за развитие на селата и селските райони.


Сред предложенията на формацията по тази и други европейски политики са децентрализация на управлението на проектите по Програмата за селските райони, намаляване на бюрокрацията, опростяване на процедурите за кандидатстването на програмите, подобряване на административния капацитет, осигуряване на ресурс от гаранционни фондове в подкрепа на началния етап на финансиране на проектите, стартиране на регионалните програми. Кооперирането на дребните производители също е ключово за създаване на гръбнака на земеделието ни, смята още Петя Ставрева.

Novini.bg.

ПРОФИЛ
на Президент
1. Да бъде демократ – по възпитание и по убеждение. Да уважава институциите на демократичната държава (вкл. Конституцията), да не се опитва да ги променя или заобикаля.
2. Да бъде политическа фигура. Да не участва лично в бизнес-проекти и да не ги представлява в качеството на лично заинтересована страна. Да заяви открито своите политически разбирания и твърдо да ги следва.
3. Да бъде искрен привърженик на избраната от България  евроатлантическа ориентация.
4. Да бъде истински патриот и да поставя интересите на България над всичко.
5. Да уважава традиционните за България християнски ценности и морал и да зачита свободата на словото и мисълта, прокламирани от Конституцията.
6. Да има добро образование и обща култура.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти