Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

АСОЦИАЦИИ

Една позната ми  праща на страницата във Фейсбук снимка на бял кон с разкошна грива. Зад гърба му някакви зелени фигурки като да играят хоро. Гледам, значи, туй бялото добиче и нали съм кьорав ми се привидя, че са го яхнали зелени човечета. А отдолу неизвестен индивид постнал оценка: ”Якоо!”. Та мигом се сетих за едни лакардии, с които ме захранват напоследък загрижени хора от същия този Фейсбук.

Преди шест месеца някакви новинарски сайтове всеки ден обявяваха, че утре започва Третата световна война.  Като четях какви авторитети цитират се замислих и се скрих на топло в убежището. Нали идваше зима . Пролетес реших да изляза. Викам си баталията е свършила, ще ударя една радиационна ичкия  за късмета,  дето съм извадил. Пък то нищо, ама нищо не се е променило и даже пак за същите реформи ми говорят от екрана на телевизора.

Но не щеш ли отварям Фейсбук и темата вече се сменила. Чета, идвали извънземните. Били зад Марс, на Луната и прочие и утре деня щели да кацнат на Ларгото в центъра на София. Те такива  същите снимки със зелени силуети получавах ката ден, досущ като яхналите коня на моята позната. Запасих се с търпение и взех да броя дните.  Нищо.  Един приятел само ми се представи, че бил извънземен, защото емигрирал от град Земен в столицата преди 30 години. Пълна подмяна на ценности, викам си. Даже извънземните ни са ерзац. Ни антени имат, ни дълги уши и зеленеят само кога прекалят с ментовката лятос.

Взех да се отчайвам и баш тогаз ми пристигна във Фейсбук една апокалиптична картинка на разпадащи се небостъргачи. А отдолу що да видя, новина: ”Идва световна катастрофа! Българи връщайте се в България!” Брей и не само Ванга го предвидила, ами и още половин дузина нейни последователи. Започнах да разглеждам внимателно какво рекламира новинарския сайт, гдето бе поместено злокобното съобщение. И мигом ме осени една мисъл. Това си рекох, е рекламна кампания на някой , който с европари е закупил гробни парцели и сега си търси клиенти да си реализира проекта. Сигурно гарантира директна отправка от там към лелеяното място злачно и прохладно, за което припява попа в последния ти път. За жалост хората у нас, за разлика от други „развити демокрации” не са склонни да влагат средства в  такива начинания. Та кани човека тези от чужбина, които са видели свят, да се върнат в Родината, а не да ги затрупват разни отломки от отвени от вихъра небостъргачи и да се давят клети в атлантическите вълни. Така де, нали затова в парламента им спретнаха в изборната бюлетина специално квадратче. Спокойно могат да напишат в него : „ Не гласувам за никой! Аз съм пътник за отвъдното. Оправяйте се !”

Те такива асоциации и размисли получих от една нищо и никаква снимка на бяла кобила с нещо зелено на гърба. И то точно в нощта преди Разпети петък 2016 г.

28.04.2016 г.
Йордан Нихризов

 

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти