Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Честване на 100 години от рождението на д-р Петър Дертлиев организира клуб „СОЦИАЛДЕМОКРАТ” при БСДП в София

Клуб „Социалдемократ” организира на 07.04.2016 г., деня, в който се навършват 100 години от рождението на д-р Петър Дертлиев възпоменателно тържество в негова памет. На честването , проведено в централата на Българската социалдемократическа партия /БСДП/ дойдоха представители на  широк кръг политически партии и граждански организации. Събитието бе планирано като среща и свободен диалог на хора, съпричастни на социалните идеи, които д-р Дертлиев  имаше за развитието на българското общество и към неговата личност като политик.


Възпоменателното събрание бе открито от Емил Емилов – председател на Клуб „Социалдемократ”, който прочете кратки биографични бележки за делото на д-р Дертлиев. На моменти от неговата политическа биография и вижданията му за пътя на изграждане на България като съвременна социална държава се спря в словото  си председателя на БСДП Йордан Нихризов. Спомени за човека, Петър Дертлиев, когото са обичали и уважавали споделиха неговата племенница Светла Антонова и Румен Ралчев.


Йордан Йорданов – организационен секретар на СДП припомни за общите моменти и виждания, които Докторът е споделял с него за пътя на социалдемокрацията у нас. Той подчерта, че това е една прекрасна личност - мъжът , който никога не  е губил вярата си в доброто и е държал гордо на своите идейни виждания до сетния си ден.


Традиционните партии - партньори Обединени земеделци и РДП, с  които заедно БСДП излезе наскоро с общо обръщение към българското обществото, бяха представени на събитието от своите национални ръководства. Приветствие поднесоха съответно председателите Петя Ставрева  и Захари Петров. Поздравително послание към събранието бе прочетено и от името на председателя на СДП – Тодор Барболов. За възможните пътища за развитие на социалната идея  говориха представители на младежко обединение от „Българска социалдемокрация”, а спомени за съвместната си работа с д-р Дертлиев разказа представителя на Партия на зелените г-н Дунчев.


От името на Обществена академия за наука образование и култура поздравителен адрес към събранието поднесе нейния председател – академик Асен Богданов. В него за д-р Петър Дертлиев е посочено следното: ”Роден политик, притежаващ енциклопедични знания и умения за изграждане на социална държава. Той бе радетел на развитите социални структури в икономиката – кооперации сдружения, популярни банки, осигуряващи равен старт за всички към гражданското общество в условията на развита пазарна икономика.”  Това може би е най-синтезираната оценка за вижданията и стремежите на социалдемократа д-р Петър Дертлиев, от рождението на когото се изпълни цял век. Неговото дело продължава да бъде живо в умовете и сърцата на всички, които възприемат принципите за свобода, справедливост и солидарност като свое верую.


„Позиция”

  
  
  

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти