Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Професионален синдикат на българските артисти заяви: ОСТАВКА НА МИНИСТЪР РАШИДОВ

През дългите години на ,,прехода'' българският артист, никога не се е ползвал със синдикална защита. Сега обаче е настъпил момента управляващите да разберат, че с евтини марионетки няма как да замазват очите на хората. Освен творчески съюз с държавна субсидия, в България ВЕЧЕ ИМА И ПРОФЕСИОНАЛЕН СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ АРТИСТИТЕ. УС на ПСБА подготвя протестни действия по повод меркантилните решения на Министерство но културата, както и писмо до министър Рашидов с искане за отмяна на обидния ултиматум, отправен към 8-те културни института. ПСБА ще отстоява правата на всеки един, заплашен от съкращаване. Реформа не значи свиване на разходите, а смяна на модела за финансиране , който включва елементарни неща, като - изясняване на юридическите отношения на държавата с общините с културни институти, коригиране на закона за спонсорството, както и въвеждане на прогресивен данък на бизнеса с печалби над 200 000лв, или 100 000евро с процентна полза за културата. Всичко останало е прокарване на лични ,,мечешки'' ползи, засягащи 15 души артисти. Българският театър, музика, танц и фолклор са с традиции, и недорасли за заеманите постове душевни джуджета с огромно его, се пънат да са по - големи от изкуството. В крайна сметка става въпрос за около 100 000лева. Разликата от 340 до 420лв, се покри с 15%съкращения......е браво на реформаторите, много хубава работеща система намислиха. Мислете как да помогнете, а не как да се отървете. ПСБА, ще иска оставката на всеки посегнал на правото на достоен труд и заплащане в сферата на изкуствата.Емил Емилов - председател на ПСБАБСДП подкрепя пробуждането на творческите среди в България в стремежа им да отстояват своите права, а заедно с това проблемите в културата у нас да излязат от мълчаливата сянка на забвението и да намерят своето справедливо решение.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти