Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Тоталитарна „демокрация” или социалдемокрация?

БСДП е част от българската история. Амбициите, желанията и въжделенията на властимащите безскрупулно спекулират с идеята за социалдемокрация. Комунистическите бащи и майки добре обучени от вездесъщият Бащица, чрез добре изпитани приоми  докараха на бял свят и изродиха НЕЩО, което нарекоха „Демокрация”. Невръстната им рожба с ,,милото’’ си личице  върна у българина надеждата за свобода и по добър живот, но детето порасна и навършвайки 25гсе превърна в млада, пресметлива, ненавиждаща бедността и обожаваща лукса госпожица, отдадена на задачата да съхрани и умножи богатствата на своите родители. Социалдемокрацията е мечта и блян отнет от българина.


Програмата на БСДП, партията, която по-рано свързваха с името на д-р Петър Дертлиев е алтернативата, която може да създаде и изгради верният и справедлив модел за социална политика и икономика .Едно от най-важните условия за успешно развитие е създаване на работни места чрез стимулиране на малкия и среден бизнес, както и да се вдигне жизнения стандарт на бг гражданин. Намаляването на драстичната разлика между минимален и максимален доход ще доведе до намаляване напрежението в обществото. Това е факт в развитите скандинавски държави и Япония, където е доказано, че там социалното напрежение и престъпността е сведено до минимум.


Днес в режим на демокрация, Българската социалдемократическа партия / БСДП/ е единствената алтернатива на цели три поколения българи, отдали сили и енергия в създаването на „Прехода“ със своите данъци, отишли в изливането на основите на множество олигархични структури – партийни и икономически. Посоката „широк център“ в програмата на БСДП, заложена още на времето от д-р Петър Дертлиев в момента се ползва от повечето от управляващите партии точно както славяноговорещите използват кирилицата тръбейки в ,, ляво’’ и в ,,дясно’’, че им е матерна. В този изключително труден за българският народ момент изтерзаната, ограбена и държана с всички средства в ъгъла БСДП, стъпва здраво на своите идеи и тяхната реализация и призовава всички здравомислещи българи да защитят правата, здравето, образованието и културата си. Страхът от безизходицата и неизвестността се превръща в пандемия, чиито изход е глад, неграмотност, фалити, отнети жилища и агресивни малцинства.


Патриотичният дух е в основата на обединението и солидарността. Но не патриотизъм, основан на популизма, не патриотизъм, обагрен с кръв и разбити глави. Истинският патриотизъм според нас се крие в борбата гражданите на Република България  да станат достойни граждани на Европа и да бъдат възприемани като такива на всички нива. Унизителният социален статус на българина трябва да се промени и рецептата е в скандинавския модел, вече изпитан и доказал своята ефективност. Много хора със свободни професии както и потърпевшите от безразборната приватизация са оставени на произвола на съдбата и оставени без изглед за спокойни старини. За всички проблеми има решения и БСДП  ги знае и може.


С участието си на местните избори 2015, Българската социалдемократическа партия / БСДП/ ще има възможност да представи нови лица на хора с различни професии от сферата на образованието, културата, науката, здравеопазването и правната система, които са обединени от идеите на социалдемокрацията, като най-хуманния политически модел, който поставя ЧОВЕКА в центъра.


25 Юли, 2015, Емил Атанасов – председател на клуб „Социалдемократ“ 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти