Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

АВТЕНТИЧНАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ СТЪПИ ОТНОВО НА БУЗЛУЗДЖА

 

"На първооснователите - слава!", пишеше на лентата на венеца, поставен на скромния паметник на БСДП

С традиционната историческа възстановка беше почетена 147-годишнина от геройската смърт на войводата Хаджи Димитър и неговите четници, загинали за свободата на България. В тяхна памет през месец юли вече 17 години се организират чествания пред паметника на войводата под връх Бузлуджа. Живата картина на драматичните събития, разиграли се в Балкана през юли 1868 г. бе дело на казанлъшкия Регионален клуб "23-ти Пехотен Шипченски полк" към Национално дружество (НД) "Традиция" с участието на общо 120 души, членове от близо 20 клуба към НД от цялата страна. Заупокойна молитва в памет на загиналите бе отслужена от казанлъшки свещеници, начело с архиерейски наместник отец Петко Мотев.


Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави всички, които в този ден изкачиха историческия връх и засвидетелстваха своята почит към загиналите за Свободата на Отечество България наши предци. Тя връчи благодарствени грамоти на представителите на клубовете, взели участие във възстановката. Свое стихотворение рецитира правнучката за четника от Хаджи-Димитровата чета Никола Стоянов - Венета.


По отколешен български обичай бе осветен и раздаден обреден курбан на всички, изкачили върха, за да се поклонят пред паметта на героите. Гайда и кавал звучаха на поляната в подножието на вр. Бузлуджа.
Освен градоначалника на  община Казанлък Галина Стоянова, заместник-председателят на 43-ото НС Иван Иванов, народните представители от 27 Старозагорски МИР Нено Влайков и Димитър Желев, председателят на ОбС - Казанлък, Николай Златанов, представители на политически партии, патриотични организации, сдружения и съюзи, неправителствени организации, представители на културни институти и родолюбиви граждани.
На чутовния връх да почетат паметта на героите, но и да отбележат 124 години от създаването на Българската социалдемократическо партия (БСДП), се бяха качили и близо 50 социалдемократи, водени от председателя Йордан Нихризов и неговия заместник инж. Недялко Ангелов. Гост на социалдемократите бе и председателят на РДП Захари Петров. Следовниците на д-р Петър Дертлиев поставиха венец пред своя скромен паметник (в съседство на мегаломанския каменен къс с Димитър Благоев), а след това се събраха в "Академията" - Бозуковото кафене в Града на розите. На импровизираната среща в Меката на родната социалдемокрация бяха обсъдени приоритетите на партията, както и стратегията, с която БСДП ще се яви на Местните избори през есента...

Георги
ГЕРЕНОВ
18.07.2015

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти