Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

БСДП ОТБЕЛЯЗА ЧЕТВЪРТВЕКОВНИЯ ЮБИЛЕЙ ОТ СВОЕТО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ В КАЗАНЛЪК

Преди 25 години  българската социалдемокрация  възкръсна. След десетилетия тоталитарна комунистическа диктатура бе възстановена БРСДП /о/ Още на  Първата своя конференция, проведена на 05.01 1990 г  в София, тя възвърна историческата си название Българска социалдемократическа партия  и активно се включи в процесите за утвърждаване на демокрацията у нас.


Домакин на честванията на юбилея в област Стара Загора стана едно от традиционните средища на социалдемократическата идея у нас - гр. Казанлък.  Бозуковото кафене в града, днес клуб на БСДП,  гальовно е било наричано още преди век “Академията”, защото е станало средище на хората, които са изповядвали светлите принципи за свобода, социална справедливост и солидарност между хората. На 30..11 2014 г. там се събраха представители на партията от региона и членове на ИБ на БСДП, за да отбележат, че въпреки трудностите социалдемократическите идеи у нас са  живи и могат да посочат верния път към едно по- добро бъдеще.


“Продължаваме напред!”, с вяра в доброто и смелостта да посочим конкретни решения на наболелите проблеми, това бе мотото на пресконференцията, която дадоха председателя на партията Йордан Нихризов, зам.председателя Недялко Ангелов и местния лидер Ганчо Ганев. Пред журналистите те посочиха, че в БСДП уважават не само демократичните традиции и тачат своите предшественици, но са готови да работят за утвърждаване на справедливостта в нашето общество в днешните трудните времена на прехода. Нихризов изложи, част о вижданията на партията по въпроси създали дълбоко разделение в нашето общество. Той изтъкна, че партията категорично отхвърля наложилата се в последните години практика, спорните въпроси не да се решават, а да се превръщат в хранилка на определени групи и основа за прокарване на задкулисни интереси.


На тържеството присъстваха кмета на гр. Казанлък Галина Стоянова и общинския съветник и местен лидер на СДС Николай Александров. Госпожа Стоянова изтъкна в приветствието си, че организацията на БСДП в общината и нейния председател винаги са били отзивчиви към инициативите на местното самоуправление и е удоволствие да се работи с хора , които държат на дадената дума. Представителят на СДС, припомни миналото, когато социалдемократите бяха в основата на изграждането на първата коалиция повела борбата за демократични промени след 1989 г. – Съюза на демократичните сили. Той каза, че на предстоящите местни избори желае да се постигне обединение с участието на БСДП, за да има в общинския съвет солидно мнозинство, готово да подкрепи верните решения на проблемите. Поздравителни адреси във връзка с честването постъпиха от Общинския съвет Стара Загора и от кмета на община Мъглиж
След пресконференцията, част от участниците в тържеството по отбелязване на юбилея се качиха на връх Бузлуджа, където положиха венец пред паметника, поставен в чест на делото на първите социалдемократи у нас.

“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти