Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

НАШАТА ЦЕЛ : СПРАВЕДЛИВО ОБЩЕСТВО НА СВОБОДНИ ХОРА

Измина четвърт век от възстановяването на партията на традиционната българска социалдемокрация  БСДП. След  25 години на преход, в борбата между идеите за изграждане на едно справедливо общество и тъмното наследство от миналото, победител се оказаха парите.

Девизът :”Свободен труд на свободни хора в свободна страна”,  формулиран от д-р Петър Дертлиев се превърна в несбъдната мечта.  Вместо към скандинавския модел – витрина на европейската социалдемокрация, както предлагаше БСДП, за създаването на пазарна икономика у нас поехме по крив балкански друм, изпълнен с нечистоплътност и низки страсти. В резултат, желаното формиране на стабилна средна класа остана химера, а справедливостта бе потъпкана. Станахме част от Обединена Европа, но не се почувствахме истински европейски граждани.


През този период БСДП получи много удари и тежки рани. Въпреки това тя остана вярна на принципите::свобода, справедливост, солидарност. Социалдемократите продължиха да се борят за израстване на нови обществени отношения, опрени на идеите на социалния хуманизъм,  формулирани от  д-р Атанас Москов
Днес, четвърт век след мига на големите надежди, българите се чувстват изгубени в прехода. Необходими са реформи, но действени, а не на думи. В обществото трябва да се възстанови чувството за справедливост. Желанието да сътвориш бъдещето си тук, в Родината е нужно да замени у младите стремежа за бягство в търсене на по-добър живот. Защото този  блян може да стане реалност и в България,. с усилията и таланта на цялата нация. Правото на собственост, на свободен труд, на свободна воля  и развитие за хората,  записани в Конституцията трябва да бъдат защитени действено.Местното самоуправление и подкрепата да инициативността да станат опората в главната задача - достоен живот за всеки, тук и сега. Така българинът ще се почувства гражданин на един нов свят, с перспектива и вяра в утрешния ден.


За постигане на тези благородни цели е необходима честна политика, базирана на демократичните традиции. За това ние ще продължим да следваме примера на нашите предшественици, отдали своите сили за изграждането на по-справедливо и солидарно общество.


По всеки път има тежки моменти и трудности. Такъв е периодът сега за нас, но ние знаем, че само с вяра в доброто могат да се отместят планините на апатията и отчаянието. Само смелите решения ще прокарат пътя към желаното бъдеще.


Продължаваме с пламъка на социалните идеи напред. Вярваме, че много честни хора, който искат да живеят в една наистина социална държава, където върховенството на закона не е празна дума, а обществената солидарност мит, ще ни последват. Задачата е трудна, но нашата цел - изграждане на справедливо общество от свободни граждани може да гарантира утрешния светъл ден за България.

 

ИБ  на БСДП

26.11.2014 г.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти