Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

ИДЕИТЕ НА БСДП ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ДРЕБНИЯ БИЗНЕС И КАК ТЕ СЕ ВЪЗПРИЕМАТ ОТ ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ СОЦИАЛИСТИ

Пленарната зала отхвърли идеята, предложена от БСДП, посредством изменение в Закона за малките и средни предприятия да се създаде гаранционен фонд, с който да се гарантира част от обезпечението на кредитите, ползвани от малкия и среден бизнес. Подкрепата бе само от депутатите от ОДС и от няколко независими народни представители, но 37 гласа се оказаха крайно недостатъчни. Това, че управляващите се въздържаха или гласуваха "против" в голямата си част, не бе неочаквано. В техните среди отдавна се трасира път на други идеи за финансиране, свързано със сегашното им господстващо положение в държавните институции, макар при някои от тях понятието почтеност да е доста спорно.
По-интересен е факта, че с изключение на един свой член цялата парламентарна група на "Коалиция за България" (разбирай БСП) гласува против. Къде отидоха заклинанията за новото социалдемократическо лице, за поддръжката на дребния и среден бизнес никой не успя да разбере. Дали зовящите се "леви" не показаха за пореден път крайно десните си интереси и връзки с крупния бизнес, произлязъл от техните партийни среди? Минути преди гласуването президентът Първанов лансира идеята за провеждане на референдум относно влизането на страната в Европейския съюз. При нулевата подкрепа, която имат дребните фирми за достигане на европейските стандарти, остава открит въпроса: "Колко евроскептици ще роди този подход в законодателството?", и вторият по-важен: "А не е ли това далечната цел на някои кръгове, които не могат да прежалят приближаващото се членство на България в НАТО?" Политическите ходове са едно, но резултатът при всички случаи е на гърба на хората, които желаят да станат истински независими и да започнат и развият своя дребен бизнес.
Иначе правителственият проект за Закон, приет с червените гласове, залива с пожелания за подкрепа, която очевидно се изразява в лозунги и заклинания, защото никъде не е написано как ще се осъществи. Напротив, условието "може да " стои на видно място в раздела "Финансиране" на законопроекта. Това за пореден път показва, че практиката "за определени среди може, а за други - не" ще продължи да бъде в пълен ход.
И когато днес много политици говорят за социалдемокрация, за български национални интереси, ние социалдемократите от БСДП задаваме пред обществото въпроса: "Къде са вашите идеи, къде е вашата подкрепа за това обикновеният български гражданин утре да живее по-добре, да стане достоен жител на обединена Европа?" Социалдемокрацията е не само думи, а и дела. И дори на някои твърде мобилни среди, търчащи от единия до другия край на политическото пространство в името на интереса да им се струваме прекалено праволинейни, ние ще отстояваме своите виждания, защото в тях е истинския морал, оня чист извор, за който винаги говореше покойният почетен председател на БСДП д-р Атанас Москов.


Пресцентър на БСДП

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти