Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ  НА ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ

Традиционното поклонение пред жертвите на комунистическия режим се проведе на 23.03.2013 г. в Ловеч, където край града в периода 1959-1962 г. е бил изграден концентрационен лагер, известен с ироничното название “Слънчев бряг” В шествието до местността с побития в скалите черен кръст, напомнящ за трагедията,  участие взеха представители на демократични партии и движения. БСДП бе представена от председателя Йордан Нихризов.

Спомени за страшните събития от средата на ХХ-ти век разказаха бивши лагеристи, които подчертаха, че най силния отпор на опитите за реставрация е единството на демократичните сили у нас.


В слово произнесено пред множеството Нихризов изтъкна: “Паметта е необходима на всяко общество, за да не повтаря грешките от миналото. Когато в наши дни възхвалите на лидерите и практиките на тоталитаризма се множат, дълг на всеки свободомислещ човек е да каже:”Не !” на подмяната на истината за престъпната същност на комунистическия режим, властвал десетилетия в България. Това го дължим на хилядите, станали невинни жертви на утопиите на една жестока диктатура.” Пред паметната плоча на мъчениците, много от които останали завинаги анонимни бе отслужена заупокойна молитва, а присъстващите оставиха цветя.


След обяд в клуба на СДС в гр. Ловеч се състоя пресконференция на председателите на партиите от новата коалиция  Съюз на демократичните сили д-р- Емил Кабаиванов , Петя Ставрева и Йордан Нихризов От името на социалдемократите председателят на БСДП подчерта, че в момента българските граждани протестират срещу монополите и олигархиата. Преди 23 години, когато тръгнахме по пътя на промените ние също протестирахме срещу комунистическата диктатура, държавния монопол и свързаната с него червена партийна олигархия  За съжаление, обаче последната се оказа основен потаен архитект на прехода и днес ни преподава архаичен капитализъм, забравен отдавна в развитите европейски страни. Лозунгите, които чуваме срещу традиционните партии, подчерта той,-в същност визират бизнес проекти в областта на политиката, финансирани от отделни червени среди, които ограбиха народа и сега с всички средства се опитват да съхранят статуквото. Това, което нашето обединение ще се опита да предложи на хилядите разочаровани и обезверени хора е истинска разумна и честна алтернатива като контрапункт на реставрацията популизма и вечното търсене на поредния спасител на нацията.

“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти