Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

ЗАКОНОПРОЕКТЪТ НА БСДП ЗА РЕШАВАНЕ ВЪПРОСА С НЕИЗПЛАТЕНИТЕ ЗАПЛАТИ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА

Законопроектът предложен от БСДП за решаване на въпроса с неизплатените трудови възнаграждения въз основа на разширяване на функциите на солидарния фонд за гарантирани вземания бе внесен на 10.01.2013 г. в парламента от депутати на Синята коалиция. Проектът бе предоставен на коалиционните партньори и на синдикатите още през месец май 2012 г. и вече е публикуван на страниците на бр. 63-ти на бюлетина “Позиция”. Желанието е да се внесат нови идеи и възможности за решаване на един твърде наболял въпрос в България .- заработените, но неизплатени заплати в предприятия, които не са обявени в несъстоятелност. През изминалата година той предизвика спонтанни акции на недоволства в Мадан, Кърджали, а в Сливен стана причина за саморазправа, завършила с летален край. В края на миналата година и в началото на 2013 г. проблема с  неизплатените дълго време заплати доби актуалност за работниците във ВМЗ гр. Сопот.. Въпреки намесата на държавните институции в много от случаите тежестта от станалото легна на плещите на работниците.
Разбира се никой не очаква предложените идеи да бъдат приети моментално с аплодисменти, особено що се касае до страната на работодателите. Такова беше състоянието и при внасянето на проекта на ЗГВРСНР през 2002 г. Критиките включваха от пълно отрицание до скептицизъм, заради възможността да се направят опити предвидения в текстовете фонд да бъде източен. Две години по-късно през 2004 г. законопроекта стана закон, а около натрупаните средства във фонда се формират вече разнообразни апетити. С поставянето на идеята на дискусия, ние смятаме, че реализираме своята задача като социална партия, а дали тази идея ще намери своето конкретно решение зависи от тези, които в бъдеще ще определят курса на държавните дела.

“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти