Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Двадесет дни, в които изобличихме измамата АЕЦ "Белене"Отчет на инициативния комитет "Не на "Белене" пред българските граждани

Благодарност към всички граждани, чули и осмислили посланията на ИК и гласували с „не”. Специално благодарим на младите хора на България, които гласуваха с мисъл за своето бъдеще

Благодарност към всички, включили се активно в нашата 20-дневна национална кампания.

Двата инициативни комитета против строежа на АЕЦ Белене бяхме единствените, които последователно категорично и аргументирано отстоявахме тази национално отговорна позиция.

Последователната ни позиция даде очевидни резултати:

а) Гласувалите с „не”  се увеличиха над два пъти - от 10-15% в началото на кампанията достигнаха около 40%;

б) още по-голям е броят на хората, които първоначално бяха се поддали на лъжите и манипулаците на БСП, но след нашата информационна кампания, не отидоха до урните, защото разкрихме пред тях мащабите на корупцията и далаверите по проекта „Белене”.

Този резултат постигнахме с изключително скромно финансиране на кампанията – под 65 хил. лв., набрани от дарения от членовете на ИК, депутати на ДСБ и граждани.

Нашият инициативен комитет се изправи срещу 10-годишна кампания, заплатена с огромните пари на българската и руска енергийни мафии, откраднати от българския данакоплатец. Въпреки неравностойната битка ние постигнахме голям напредък.

Постигнатият от нас резултатът е поражение за БСП, която проведе многомилионна кампания с филми, клипове, агитационни материали и т.н. Броят на гласувалите „за” АЕЦ Белене е почти същият, колкото беше при събирането на подписи за референдума.

В кампанията се роди нова червено-кафява коалиция. Социалистът Станишев, председател на ПЕС, се прегърна със Сидеров в защита на интересите на мафията и енергийните олигарси. Тези, които са отговорни за похарчените 40 млн. лв. за неуспелия референдум носят отговорност и за незаконно разходваните стотици милиони левове платени на Атомстройекспорт на Париба в ущърб на България

Основната причина  за този резултат на референдума е и страхливата, непоследователна позиция на ГЕРБ . Познати лица от тази партия и депутати заявиха, че ще гласуват „за”. Огромна част от избирателите на ГЕРБ не последваха Борисов и гласуваха срещу неговия личен призив и вот

С последното си решение днес, ИК упълномощи депутатите от своя състав да внесем в НС проект за решение, с което парламента да потвърди подкрепата си  за решението на кабинета за спиране строителството на Белене и проектът окончателно да бъде прекратен. Този ненужен скъп и опасен проект не получи одобрението на българските граждани. Никое правителство не може с 1 млн. гласа да вземе решение да похарчи 21 млд. лв. за следващи 10 години във вреда на българското общество.  

Инициативния комитет настоява за съществени промени в Закона за референдумите, тъй като организацията на този национален референдум показа съществена липса на демократично мислене у институциите. 
 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти