Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Решения / Конгреси

Р Е Ш Е Н И Я
на
47-ия КОНГРЕС на БСДП

 

Като разгледа докладите на председателя на БСДП и председателя на ЦКРК на БСДП за организационната и политическа дейност в периода от 46 конгрес до сега и направи анализ на случилото се в икономическата и социална област у нас, както и на политическата обстановка в периода след местните избори, констатирайки задълбочаващите се проблеми, свързани с излъганите надежди на избирателите след приемането на България в ЕС, нарастващата криза и увеличаващата се безработица, порочните практики в управлението на държавата, определящи се от неефективна, плакатна борба с престъпността и едновременно с поддръжка на монополите и утвърждаване на олигархията, довело до недоволство сред хората в страната, останали без защита на своите социални интереси, както и във връзка с предстоящата през 2013 г. кампания за парламентарни и избори, 47-я Конгрес на БСДП

Р Е Ш И:

1. Приема отчетните доклади на председателя на БСДП и на председателя на ЦКРК на БСДП, като одобрява действията на ИБ на БСДП, на председателя на БСДП и на председателя на ЦКРК в междуконгресния период (31.05.2008 г.-24.11.2012 г.).
2. БСДП в качеството си на представител на традиционната социалдемокрация да продължи да отстоява позициите си като застъпник на демократичните и социалните интереси на българските граждани и на основата на партийната програма да разработи конкретни предложения, свързани с проблемите пред трудовите хора и дребния бизнес, както и при отстояване на националните приоритети в условията на настоящото членство на България  в ЕС.
3. БСДП да разшири контактите си с демократичните организации и партии с цел формиране на коалиция, в която да бъде равностойно представена при регистрацията, участието в изборни комисии и да отстоява избираеми места в листата за народни представители. Коалицията да стане алтернатива на досегашното порочно управление и бъде опора на всички приемащи демокрацията и патриотизма като свои ценности и желаещи управленски подходи основани на разума, диалога, конструктивизма и реализма при вземане на решения.
4. БСДП, опирайки се на своята социална идентичност, да направи конкретни стъпки за съвместни действия със сродни организации и политически партии у нас за отстояване ценностите на социалдемокрацията и изграждане на мощен социалдемократически политически субект на основата на принципни договорености за позиции и единодействие.
5. Като социалдемократическа партия БСДП да продължи и задълбочи връзките със синдикатите в България, както на национално, така и на местно равнище, с цел изработване на общи позиции и съвместни действия.
6. Местните, общинските и областни организации на партията в условията на структурно обновяване по места да осигурят ефективно участие на партията в провеждащите се частични местни избори.
7. БСДП потвърждава позицията си като категорично се обявява срещу демагогията на настоящото политическо управление, което в защита на лични и корпоративни интереси прехвърля тежестите на прехода на плещите на българските граждани и посредством антисоциалната си политика пречи за израстването на истински свободни хора с икономически възможности, които могат да формират средната класа в една демократична страна. Основавайки се на своята вековна традиция, БСДП последователно ще защитава правата на трудовите хора, на дребния и среден бизнес, на всички, които със своята инициативност и труд работят за просперитета на България и отстояване на нейните национални интереси.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти