Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Бизнесмен с опит на кметския стол в Мъглиж

Димитър Кирилов

Господин Господинов има 20-годишен опит в бизнеса преди да заеме кметския стол в община Мъглиж на последните избори от листата на БСДП. През 1991 основава частна фирма, от 1994 до неотдавна управлява преработвателно предприятие. Безпартиен, строителен техник по образование, 43-годишният баща на 3 деца не съжалява за избора си да „скочи” от реалния бизнес в управлението на Мъглиж.- Очертайте приоритетите на своя първи кметски мандат?
- Където и да предприемем нещо, има какво да се свърши. В нашата община се намира една от най-добрите минерални бани в страната – в с. Ягода. Водата й е полезна за лечение на кожни заболявания. Говори се, че повлиява много добре дори псориазис. Банята обаче е затворена и не се използва. Намерението ни е да я открием отново, но за целта ще са необходими около 3,5-4 милиона лева. Разглеждаме различни мерки по проекти, по които да се включим, защото това са много средства. Като алтернатива ще търсим инвеститор. Моето лично мнение е банята да остане социална придобивка, така, както е била досега. Самата сграда е паметник на културата от местно значение. Следващият ни приоритет е проект за пречиствателна станция за канализация между Мъглиж и Тулово. Проектът обхваща двете селища. Осветлението на цялата община е критично и там е следващата важна крачка, която ще извървим. Имаме най-хубавия въздух за лечение на белодробни заболявания на Балканите, има болница за долекуване и продължително лечение на такива болести в Радунци, която се управлява от МЗ. Ще влезем в преговори с министерството какво да правим с нея. При капацитет над 600 легла, построена по времето на цар Борис ІІІ, в момента в нея се използват 100-ина легла.
- На какъв етап е изпълнението на Плана за развитие на община Мъглиж 2007-2013 в началото на предпоследната му година?
- За какво изпълнение можем да говорим при положение, че сме на едно от последните места сред общините? Абсолютно никакво! Ако е имало стремеж да се прави нещо, бихме били поне по средата. Самият план е преписан оттук - оттам, на принципа „copy-paste”. В него са записани хубави неща – стопанисване на банята, която споменах например, но това досега не е изпълнявано.
- Тоест, останал е само на хартия….
- Именно, да не говорим, че има проекти, по които ще трябва да връщаме пари. Това ни идва в повече, защото бяхме неприятно изненадани. Например, по проекта за изграждане на пречиствателни съоръжения и канализация трябва да връщаме средства на МОСВ.
- А какво се случва със соларния парк „SOLAROSE”, един от най-големите в България - с мощност от 50 МВт и на територия от 1 500 дка, чието изграждане стартира през октомври 2011?
- Когато заработи, той би трябвало да предостави електроенергия на 20 000 домакинства. Дай Боже да се осъществи тази идея, но на този етап освен подготовка на документи и монтирането на един панел при първата копка дни преди изборите, друго не е направено. От страна на инвеститора са свършени доста неща, но като цяло работите по парка не са започнали. Самият договор за инвестицията в размер на 200 милиона лева е едва от 3 страници. Единственото хубаво нещо в него беше, че фирмата-строител трябва да се регистрира на територията на общината. Но никъде не беше записано какво се случва, ако тя се отрегистрира 2 дни по-късно, а правото на строеж е отстъпено почти безплатно. Принудихме се да подпишем анекс с фирмата, за да изясним всички неясноти от първоначалния договор. Там никъде не е записан ангажимент за предоставяне на електроенергия на 20 000 домакинства. Няма яснота и за нейната цена, а е известно, че тя е доста по-скъпа от другата. Ако разликата в цената трябва да се поеме от населението, аз съм категорично против.
- Това означава ли, че не планирате развитие на този вид енергетика в бъдеще
- Напротив, това е едно от направленията, които ще развиваме в общината, знаете за европейските изисквания за 7 % зелена енергия като цяло в страна- та. Имаме съответни земи, имаме много добро слънцегреене и затова сме много подходящи за подобни инвестиции. Отворени сме и ще очакваме и други инвеститори в тази област.
- Кога би трябвало да завърши изграждането на соларния парк?
- По данни на инвеститора това трябва да се случи в началото на юни. Ние желаем от все сърце те да се справят в срок, за да почувства общината присъствието на такъв инвеститор.

Поместено в списание “Градове и региони” бр. 2  януари 2012 г.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти