Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

БСДП започна издигането на кметски кандидатури
На 31 май 2003 г. в гр.София ще се състои ХІІІ-тата Национална конференция на БСДП, посветена на подготовката на партията за местните избори през есента, но номинациите на кандидатури за кметове и съветници вече са в ход. Стартът бе на 31 март 2003 г. в гр.Добрич, където общинската организация даде своята подкрепа за 34-годишния заместник районен прокурор Петър Петков Монев. Зад него застана и синдикалната организация на КТ"Подкрепа" в града. Събитието се оказа шоково за плана абревиатурата БСДП да бъде експлоатирана неправомерно от т.нар. коалиция "Нова левица" и предизвика истински червен десант в Добруджа в следващата седмица. Това няма да попречи първата самостоятелна социалдемократическа кандидатура в Северозападна България да бъде последвана от други.
БСДП, която някои смятаха да покрият с плътна медийна завеса, започна пробива по места. На 20.04.2003 г. в гр.Русе бе представена кандидатурата за кмета на община Иваново - адвоката Валентина Георгиева Чавдарова, а на следващия ден социалдемократите от Ямбол тържествено номинираха инж.Въльо Няголов Вълков - изпълнителен директор на "Геопроучване"-АД за свой кандидат за кмет в областния център. Провокациите с използване на името на БСДП като част от някаква лява коалиция продължиха. Атаката за отмъщение се насочи в стремежа за отнемане на общински клубни помещения на партията под предлог, че тя се е преименувала или че не е парламентарно представена партия. Седмица след подобен фарс в гр.Перник, в клуба на организацията, застрашен с отнемане, на журналистите бе представена кандидатурата за кмет на община Перник - Марин Гергинов Никодимов - учител, директор на 9-то ОУ. Този път охкането на "доброжелателите" бе в посока как се разпадала хубавата възможност за коалиция, която някои щели да изградят и евентуално да поканят БСДП.
Номинациите на кандидат-кметовете от името на БСДП, разбира се ще продължат в големи и по-малки общини. Съвсем скоро в списъка ще се прибавят Радомир, Созопол, Стралджа, Кубрат и др. места, където вече сме имали изборни успехи и такива, в които не желаеха да забелязват, че партията съществува. С подписаното споразумение с КНСБ ние можем да търсим съдействието на синдикатите, а контактите с неправителствените организации е нашия голям потенциал. Задачата е да покажем, че БСДП е жива и че моментът вече е назрял да се реализират идеите на автентичната социалдемокрация за осигуряване работа и достоен живот на трудовите хора и условия за развитие на дребния и среден бизнес по места.

15.05.2003 г. Йордан Нихризов

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти