Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ ОТДАДОХА ПОЧИТ НА ВРЪХ БУЗЛУДЖА КЪМ ЗАГИНАЛИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И КЪМ ОСНОВАТЕЛИТЕ НА БСДП

На 20.07.2003 г. - Илинден се навършиха 135 години от геройската гибел на Хаджи Димитър и неговите съратници, поели на плещите си кръста да поведат българския народ по трудния друм към свободата. На тържествата, чиято традиция без възобновена преди шест години, присъстваха Председателят на 39-то ОНС Огнян Герджиков, депутати от парламентарните групи на ОДС, НДСВ и НИЕ, много граждани. На историческия връх Бузлуджа дойде и представителна група от БСДП. Тя заедно с венците на признателност към героите, жертвали живота си за България, отдаде почит и към делото на първите, които преди 112 години на този празничен ден положиха основите на организационната структура на социалдемокрацията у нас.
В словото си пред присъстващите съидейници председателят на партията Йордан Нихризов изтъкна трудния път на радетелите на социалната идея в България. Те, сторонниците на светлите идеали, често са гонени и преследвани не само от своите противници, но и от довчерашни съратници, станали преки участници в налагането на комунистическия тоталитарен режим. Направеното от тях за хората през годините, обаче, никой не може да изличи. "Сега мнозина отново прилагат познати методи на информационна завеса в желанието си да пренапишат със задна дата историята - каза той - но фактът, че въпреки всичко днес тук сме заедно показва, че социалдемокрацията е жива и БСДП има своето бъдеще.
Освен заслугите на първооснователите беше отбелязана и важната роля на д-р Атанас Москов и неговите съмишленици, възкресили за нов живот БСДП през 1989 г. Пред скромния паметен знак представителите на старозагорската областна организация поставиха венец от името на присъстващите с надпис: "С дълбок поклон към делото на първите - НК на БСДП"


21.07.2003 г. Пресцентър на БСДП:

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти