Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за


ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОЛЕТ КРАЙ МОРЕТО


По календара все още трябва да е зима. Но във Варна отдавна не е така.  Дали от нетърпение или от полъха на морето, дърветата напъпиха. Някой дори цъфнаха – при това доста странно, като това дърво например. Размърда се нещо природата. Улиците пак се изпълниха с хора, дърветата се събудиха, ранните цветя засмяно грейнаха. Дори чайките някак изглеждат по-различно. Уж писъкът им е същия, но някак си не е така тревожен. Просто всичко е друго. Няма го и пронизващия вятър от към морето. Чувства се, че нещо се задава, че нещо си отива...

Така е било винаги. Особено когато  нещото се позастои. Не само в природата,  и при хората е същото. Едни чакат пролетта заради слънцето, други заради задаващите се избори. Всеки има своето си основание. И всеки вярва или поне му се иска да е за добро. Има предпоставки за промяна, за нещо по-добро или поне нещо по-различно, но също така са и наясно, че то, позитивното, само няма да дойде. Затова и политическите формации се поразмърдаха. Особено се чувства това раздвижване сред местните структури. Макар и предстоящите избори да са парламентарни и крайната дума да имат централните ръководства, гласоподавателите са по места и затова е важно да се мобилизират местните организации.
За големите и богатите партии е друго. То комай правилата си ги пишат сами и е естествено най-вече да обслужват техните интереси. Малките трябва да се съобразяват и да се напасват – ако могат! И да се събират – с надеждата, че ще успеят да направят нещо.
В този дух премина срещата на местните лидери на БСДП, ОБТ, БЗНС „Ал. Стамболийски” и партията на пенсионерите в България. Допълнителен повод за срещата бе посещението на проф. Кръстю Петков – председател на ОБТ във Варна. Наред със софийските новини – кой къде и с кого, основно място в разговора си остана Варна.
    Не става дума за решения или дори за конкретни прояви, а за принципи и взаимодействие, за осмисляне на почвата и  трасиране на полета за общи позиции. Все пак с предстоящите избори живота няма да спре. Каквито и да са резултатите, хората пак ще имат нужда някои да обгрижват местните им интереси. И тогава може би ще се окаже, че е имало полза от подобни срещи. А до тогава  партийната структура на БСДП ще следва начертаната си линия – подкрепа на централното ръководство и по-близка работа с хората по местоживеене.
Пролетта винаги носи промени. Особено политическата. Важното е ние да сме готови за нея. Не просто да я чакаме, а да я посрещнем самите ние променени. Не заради себе си, а заради избирателите, за хората, които ще поверят надеждите си на новите народни избранници. На тези които все пак и ние ще им посочим, ще гарантираме за тях и ще носим отговорност за техните прояви.
Георги Дюлгеров

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти