Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

БСДП И ПД”СОЦИАЛДЕМОКРАТИ” СИ СТИСНАХА РЪЦЕ В ДНИТЕ ПРЕДИ КОЛЕДА

Дни преди Коледа на 20.12.2008 г. в залата на  БСДП в гр. София се проведе среща между ръководствата на Българската социалдемократическа партия и ПД”Социалдемократи”. Обсъдени бяха актуални теми като разглежданите в Народното събрание промени в Закона за политическите партии, политическата и икономическа ситуация в страната в навечерието на предстоящите избори за парламент и евродепутати и позициите на социалдемокрацията в обществения живот на България.Николай Камов ръководител на ПД”Социалдемократи” подчерта, че промените в закона за политическите партии са продиктувани от интереси в политическия живот у нас да съществуват само няколко крупни субекта, предопределени от моментната ситуация на днешния ден.. Фактът, че БСП счита социалдемокрацията за нейна запазена територия не оставя съмнение в желанието и да поддържа единствено сателити, които доброволно са се отказали от своето мнение. Всеки опит за изразяване на позиция, както направиха ПД”Социалдемократи” завършва с рязко противопоставяне. На практика в България още в зародиш се ликвидират идеите за организационно сътрудничество на социалдемократическите формации. На тези парламентарни избори заключи лидерът на ПД”Социалдемократи” съществува възможност пред обществото в коалиция да излязат истинските представители на социалдемокрацията у нас, които не желаят да са сателити на БСП.
В своето изказване от името на домакините от БСДП, председателят на партията Йордан Нихризов подчерта, че от доста време в България силово се натрапват виждания, че демократичната политическа система, а не апетитите на управляващите е причината за несгодите на българския народ. Опитът да се ликвидират традиционните партии с нов закон през 2004 г. не мина, но сегашните изменения спокойно могат да се нарекат Закон за забрана на политическите партии. Той сравни ситуацията с 1948 г., когато БКП ликвидира  всички политически формации като несъгласните разтурва, а фаворизираните от нея дубликати асимилира. Антиконституционно и антидемократично е да обвързваш участие в едни избори с резултатите от други. Политическите сили в този парламент обаче са взрени в егоистичните си интереси да ликвидират конкурентите си едва ли ще се намери достатъчно мнозинство депутати, което да атакува парадоксалните промени в Конституционния съд. Целта на  олигархията в България е да съхрани още няколко десетилетия своите позиции, като едновременно крещи срещу едни или други свои представители, но основно повтаря, че виновни са системата и политиците, които иначе сама лансира. Много хора вече са убедени, че България се е превърнала в Абсурдистан, в който имащият паричен и властови ресурс може да си поръча всичко, от омаскаряване и ликвидиране на конкурентите до приемане на удобен закон. Социалдемокрацията, като идея близка до българина по тези причини е най-атакувана. Прилаганата методика включва всичко от медийно затъмнение до лансиране на псевдопредставители, които с действията си я дискредитират и организационно я разбиват. Смятам, подчерта Нихризов, че тези, които вече две десетилетия удържат на ударите от ляво и дясно и тези, които искат да бъдат хора с независимо мнение трябва да си подадат ръка, за да работят заедно с други демократични партии за защита на националните интереси и истинския просперитет на България.С ръкостискане двамата председатели скрепиха единодушното одобрение на съвместната декларация, която публикуваме отделно, а предколедно с чаша вино членовете на двете ръководства се пожелаха бъдещето да донесе по добри дни за социалдемокрацията и българския народ.

“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти