Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Семинарът с кметовете и съветниците от БСДП показа социалдемократите са не само съмишленици, но и преди всичко приятели


В курорта Старозагорски минерални бани на 17-ти и 18-ти януари 2004 г. се проведе семинар с участието на кметовете и съветниците, избрани с бюлетината на БСДП. Това е първото подобно мероприятие в 14 годишната дейност на партията след нейното възстановяване през 1989 г. Целта на семинара, както подчерта председателят на БСДП Йордан Нихризов пред участниците, е не само те да се запознаят със законодателството,

третиращо въпросите на местното самоуправление, проблемите, които могат да възникнат в тяхната работа и да обменят опит, но и да направят поредната крачка към изграждането на българската социалдемокрация като едно голямо и задружно обединение на съмишленици. Фактът, че на фона на растящите противоборства в нашия политически небосклон представителите на партията в семинара демонстрираха дух на взаимодействие и конструктивизъм, ярко доказва на недоброжелателите как традиционната социалдемокрация у нас отстоява своите принципи за свобода,справедливост и солидарност.

Лекции на тема :"Местното самоуправление - принципи и правомощия" и "Проблеми на местното самоуправление" изнесоха пред присъстващите 103 членове на БСДП в структурите на местното самоуправление, доцент д-р Иван Върляков - изпълнителен директор на РАО"Тракия" и адв. Минко Стефанов - общински съветник от община Сливен. В последващата дискусия дейно участие взеха Камен Георгиев - съветник в община Горна Оряховица четвърти мандат, Орлин Найденов - председател на Общинския съвет в община Драгоман и Владимир Зарков - съветник втори мандат и доскорошен председател на Общинския съвет в община Радомир.
От направеното представяне стана видно, че БСДП има своите позиции в над 60 общини в страната, като сред участниците във форума бяха кмета на община Каварна - Цонко Цонев, където БСДП е втората политическа сила, съветници и кметове от Сливен и Русе - областите с най-добро представителство на партията в местната власт, както и участници от по-млади партийни организации в общините Ружинци, Баните и Павликени. В заседанията виждания застъпи и адв. Александър Екимов - председател на БСДП в община Свищов, чиито материал, представен на форума поместваме изцяло в настоящия брой на "Позиция".
Семинарът на представителите на БСДП в местното самоуправление и членовете на ръководството на партията завърши с голям купон, който показа, че социалдемократите от различните краища на страната са не само съмишленици, но и преди всичко приятели, хора, желаещи да работят заедно в името на общите цели.
Така продължи купона след това ...


Рожденикът Иван Гърнев - член на ИБ на БСДП разнасяше чашите под звуците на песента "Шампанско и сълзи".


"Ние сме не с една, а с две гърди пред другите партии" - констатира д-р Николай Гавраилов, общински съветник от Каварна.


Пресцентър на БСДП

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти