Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

ЕДИНСТВОТО НА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯТА У НАС МОЖЕ ДА СЕ РОДИ НА ОСНОВАТА НА ПРИНЦИПНОТО ПАРТНЬОРСТВО И ГРАДИВНИТЕ ИДЕИ

На 18.02.2008 г. Българската социалдемократическа партия стана домакин на среща, която доскоро би изглеждала невъзможна или поне би предизвикала подозрителни подмятания. Причината е, че на една маса седнаха две социалдемократически формации, които наблюдателите поставяха в различни полоси на политическото пространство и имаха различни пътища на развитие. Представителите на традиционната социалдемокрация от БСДП започнаха диалог с ПД”Социалдемократи” в името на формиране на социалната компонента на бъдеща центристка коалиция, опряна на разума и политиката за отстояване на българските национални приоритети. При това на срещата всеки представи и своя партньор, с който тясно си е взаимодейства на местните избори: БСДП – със Социалдемократическата партия (СДП), а ПД”Социалдемократи” – с Обединенена социалдемократическа алтернатива (ОСА).
Пред членовете на ръководствата на формациите вижданията за бъдещо реално партньорство изложиха Йордан Нихризов , Николай Камов, Божидар Митев и Диана Маринова.
Още от първите изказвания стана ясно, че на страната е нужно пропагандирането и отстояването на социалдемократическите принципи в политиката. Формирането на мощна българска социалдемокрация, обаче, е невъзможно по пътя и под егидата на факторите, довели до нейното раздробяване. Монополът, който БСП получи в лявото политическо пространство съвсем не я направи социалдемократическа организация. Даже отвоюваното членство в международните социалдемократически организации не промени двойнствеността в тълкуването на ценностите и връзките, опряни в миналото. Днес те определят крайния икономически уклон в интерес на икономическите групировки, а не в защита на трудовите хора и на дребния бизнес. Тристранна коалиция (БСП, НДСВ и ДПС) води България към олигархично управление, а корупцията става пречка за усвояване на европейските фондове.
Беше уточнено, че бъдещото сътрудничество ще се основава не на плакатни лозунги за организационно обединение, а на сериозна съвместна работа, базирана на принципите за свобода, справедливост и солидарност в интерес на хората. В този аспект българската социалдемокрация е опозиция на порочното управление на тройната коалиция и ще се противопостави на опитите да бъде разбито и ликвидирано пенсионното осигуряване; на новата данъчна политика, от която печелят единствено икономическите групировки и на стремежа да се ограничи личната свобода на гражданите. В най-кратки срокове ще се изготви общата позиция по опитите за намеса на властта в електронната кореспонденция. Вижданията за разширяване на правата за следене и контрол, заложени в прокараната от МВР наредба, ни връщат в годините след 9.ІХ.1944 г., когато българската социалдемокрация се е борела с комунистическите властници за отстояване на личната свобода на гражданите. Изтъкнато бе, че е порочно под прикритието за прилагане на евродирективи да се посяга на правата и свободите на хората, като те се третират като потенциални извършители на престъпление.
Постигната бе договореност идеите на социалдемокрацията да се пропагандират чрез действащ социалдемократически форум и съвместни работни групи и комисии. Те ще бъдат предлагани като социалдемократическия принос към бъдещите партньори от демократичния център и на обществото.
Като символ за началото на бъдещото конструктивно сътрудничество гостите подариха на БСДП декоративно растение, формирано от няколко вплетени фиданки. Прозвуча пожеланието то да бъде подхранвано с градивни идеи, за да израсне от него бъдещото дърво на единната социалдемокрация.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти