Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

ТРОЯНСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ПАЗЯТ ГОРДО ЗНАМЕТО И ИДЕАЛИТЕ


В импровизиран партиен клуб се превърна на 12.08.2007 г. адвокатската кантора на Венелин Димитров в гр.Троян. Старата къща, покрита с каменни плочи, в центъра на града, където се намира кантората, носи нещо от духа на нашите възрожденски времена. А срещата на председателя на БСДП – Йордан Нихризов с ръководството на партията в община Троян напомняше по своята атмосфера на първите социалдемократически сбирки у нас. На нея, на едно място се бяха събрали хора от времето на първите демократични митинги и младежи, за които тоталитарния комунистически режим е просто тема от най-новата ни история.През годините на прехода Троянската организация на Българската социалдемократическа партия (БСДП) преживя доста трудни моменти. Ударите върху нея от местните властници и опитите за разцепления следваха един след друг. За тях припомни на срещата бившият общински съветник, поетът художник Илия Гинчев. На партията в града бяха отнети всички клубни помещения. Инициативите на социалдемократите за възстановяване на кооперативните структури от времето преди комунистическото управление бяха задушавани посредством подставени лица, които с помощта на местни величия заграбваха постигнатото и прогонваха инициаторите. Бивши номенклатурни кадри на БКП се преобразяваха за ден в “новите демократи” и тихо се прибираха в обновеното старо гнездо на бизнеса, щом свършеха поредната игра на партийния покер.
Ала през всичките тези години организацията на БСДП имаше един вдъхновен лидер – нейния основател Николай Ганков. Отдаден на делото на социалдемокрацията, той едновременно бе и активен читалищен деец, и организатор на културни прояви и журналист, водещ политическо предаване в местната телевизия. За съжаление сърцето му не издържа на порива, на борбата и троянската общественост се прости с него преди три години. Остана призът учреден в негова чест, остана синът му Христо Ганков, чиито амбиции са да покаже, че изграденото от баща му няма да бъде забравено. Той беше човекът събрал на срещата с ветераните в партийната дейност, младите, в чието съзнание понятието социалдемокрация е по-скоро новороден интерес към чувството за справедливост.
На срещата с председателя на БСДП бяха разгледани широк кръг въпроси. Стана дума за традициите, за новите икономически условия, за противодействие на корупцията, за прераждането на “червените другари” в капиталисти от мутренски тип, за кметове реализирали социалдемократически програми, за плоския данък, за перспективите на нашата страна като член на Европейския съюз. Най-важната точка обаче се оформи около местните избори. Изтъкнато бе, че тяхното комерсиализиране води до уродливи резултати и чувство за безпомощност у гражданите.
В заключение доаенът и домакин на сбирката – адвокат Венелин Димитров формулира общата непосредствена идея. Социалдемократите от община Троян, въпреки трудностите ще вземат участие със свои кандидати в предстоящите избори. “Ние сме задължени да продължим делото на Николай Ганков, както поколения след поколения са отстоявали социалните и демократични принципи, заложени от първооснователите, от хора като Янко Сакъзов, Евтим Дабев, Никола Габровски. Задължени сме, за да може пред жителите на Троян да има алтернатива на този изкривен преход, който наложи хилядите проблеми на днешния ден.”- подчерта той.
“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти