Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА БСДП УТВЪРДИ ПРЕДИЗБОРНО СПОРАЗУМЕНИЕ С ДСБ

 

В навечерието на Гергьовден ИБ на БСДП проведе открито заседание – среща с ръководствата на организациите на партията от Северозападна България. Домакин на мероприятието бе общинската организация в община Лом, където социалдемокрацията традиционно постига добри резултати на местните избори, а най-голямото село в общината Ковачица се управлява вече втори мандат от кмет от Българската социалдемократическа партия.В откровен диалог, в който се включиха и представителите на социалдемократите от Монтана, Ружинци и Видин бяха разгледани предстоящите задачи на партията за Местни избори 2007 г. Спецификата на региона, определена от голямото количество малки общини с проблеми в социалната област, дава възможност за реализацията на идеите на социалдемокрацията и за резултатна конкуренция на БСДП с мощните в икономическо отношение партии. Въпросът, както бе изтъкнато в дискусията, е да се подберат като кандидати хора с качества, уважавани от своите съграждани.”Проблемите с липсата на достатъчни средства за изборната кампания и с купуването на гласове от конкурентите винаги са стояли пред социалдемократическата партия, но задачата днес е да се преборим с идеи, а не със сребърници” – изтъкна в словото си председателя на БСДП Й.Нихризов.”Показателно е, че при всяка изборна кампания, въпреки неглижирането на нашата организация от страна на угодническите медии и агенции, социалдемократически мутанти развяват нашето знаме по чужди митинги и лепят плакати с нашите символи, с идеята да се лансират като “наследници” на традиционната социалдемокрация” – подчерта той.Водещият на заседанието, зам. председателят Цветан Димитров даде думата за изказвания и мнения по предложението за партньорство на изборите за евродепутати, отправено от Демократи за силна България. Отношение по темата взеха зам. председателят Ивалин Йосифов и членовете на ИБ Боян Иванов, Илия Калев и Пламен Припърженски. Своето мнение изказа и председателят на ЦКРК на БСДП г-н Стойко Гюров, който подчерта, че в досегашните споразумения между двете партии е прониквала известна нотка на неравнопоставеност, проличаваща дори във факта, че от страна на ДСБ подписът е полаган от зам. председател. В представеното предложение ДСБ е направило изглежда положителна крачка напред, тъй като документа е подготвен за подпис от представляващия партията Иван Костов. Общо бе становището, изразено от изказалите се, да се гласуват пълномощия на председателят на БСДП да подпише споразумението, което се базира на традиционното сътрудничество между двете партии и на принципите за отстояване на българската кауза в Европа.
Въпреки досегашните трудности БСДП трябва да отстоява позициите в защита на българските национални интереси. Във време, когато в политиката се лансира преднамерено примитивизъм, а обществото се тресе от корупционни скандали, принципите, заложени в споразумението са възможен път към единение на демократичните сили у нас. Това бяха основните доводи, с които ИБ на БСДП одобри споразумението с ДСБ за Евроизбори 2007 г.( Текстът на споразумението и принципите за отстояване на българската кауза публикуваме отделно. Подписването на споразумението ще стане на 09.05.2007 г от 12 часа в централата на ДСБ.)Срещата на социалдемократите завърши по традиция с тържество в чест на големия християнски и български празник – Гергьовден, което бе уважено и от кмета на община Лом г-жа Пенка Пенкова.
“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти