Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

По случай 15-годишнината от възстановяването на БСДП г-н Александър Томов публикува статия на страниците на вестник “Дневен труд”. Тя бе оформена като пет урока към социалдемокрацията и визираше Българската социалдемократическа партия, за която г-н Томов си приписваше заслугите на участник във възраждането й. Обърнахме се с молба към г-н Тошев – гл.редактор на вестник “Дневен труд”, съгласно законите на Република България да ни осигури право на отговор. За съжаление повече от седмица насреща има познатото мълчание. Това ни дава право да поместим материала – отговор, изготвен от председателя на БСДП Йордан Нихризов.


ПЕТ УРОКА ЗА ПАРТНЬОРСТВОТО И ИСТОРИЯТА


Уважаеми г-н Томов,

В статията “Възкресената от пепелта социалдемокрация” (вестник “Дневен труд”, бр.329 от 27.11.2004 г.) давате пет урока, в които визирате БСДП и персонално Йордан Нихризов. Като председател на Българската социалдемократическа партия (БСДП) съм задължен да направя няколко насрещни бележки:
УРОК ПЪРВИ: Когато заявяваш, че желаеш да партнираш с някого, трябва да се отнасяш към него с уважение, а не с презрение. БСДП не е “групата на Нихризов”, а парламентарно представена партия за разлика от БСД, ръководена от Вас.
УРОК ВТОРИ: Когато искаш да крадеш чужда история, за да я препишеш като своя, поне я научи както следва. БСДП е възстановена на 26.11.1989 г. от седем социалдемократи: д-р Атанас Москов, д-р Петър Дертлиев, Виолина Лулчева, инж.Груди Панчев, Руен Крумов, инж.Александър Константинов и Михаил Петков. Последните двама са живи и са почетни председатели на партията. Седмината са били членове на БРСДП (о), чиято публична дейност възстановяват, и нямат нищо общо нито с “Демос”, нито с “Път към Европа”, които се родиха и бяха част от БКП, впоследствие БСП.
УРОК ТРЕТИ: Когато се критикува българската социалдемокрация, че сътрудничи с десни партии, не бива да се забравя, че този спор вече е воден и е разделил “широките” от “тесните” социалисти у нас. Янко Сакъзов, Кръстю Пастухов и Петър Джидров след Първата световна война са били министри в две правителства, които не могат да бъдат определени като “леви” – на Малинов – Костурков и на Т.Теодоров. Янко Сакъзов като министър на труда се свързва именно с въвеждането на 8-часовия работен ден в България и с редица други социални закони.
УРОК ЧЕТВЪРТИ: Когато някой говори от името на БСДП, трябва да знае, че тя има собствена програма – “Социалдемократите – реформисти в зората на 21-ви век”, а нейните членове само в последните седем години са автори на над 30 социални законопроекта, 10 от тях приети и станали част от нашето законодателство.
УРОК ПЕТИ: Когато изнасяш уроци, не подценявай интелекта на аудиторията. Късата памет е индивидуално, а не обществено качество. Петнадесет години не са толкова дълъг срок.ПРЕДСЕДАТЕЛ БСДП:
/Йордан Нихризов/

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти