Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ЮБИЛЕЯ ОТ СВОЕТО ВЪЗРАЖДАНЕ БСДП Е ГОТОВА ЗА СЕРИОЗЕН И ИСКРЕН ДИАЛОГ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА СТРАНАТА
 
 
ИБ на БСДП се събра в гр.Сливен на 16.10.2004 г., за да разгледа въпросите по претворяване на заложените в програмата на партията идеи в реални инициативи и законодателни предложения. Предвид процесите, които текат сред демократичните сили у нас, точка в дневния ред бе коалиционната политика на партията. Във връзка с 15-годишнината от възстановяването на Българската социалдемократическа партия, важна част от дебатите бе начина и формите за отбелязване на юбилея. На заседанието на бюрото присъстваха членове на ръководствата на общинските организации от София, от Сливенска и Ямболска област.


В анализа, направен от председателя на партията Йордан Нихризов, бе посочено, че инициираните в медиите обединителни инициативи трудно ще доведат до съществени резултати, тъй като в тях са заложени до голяма степен подходи, довели до настоящото разцепление. На преден план изниква стремежът да се търси и заклейми виновник, вместо да се полагат основи за бъдеща алтернатива на днешното управление. Дефиницията на политическото пространство отново е според схемата, налагана от БСП, а участниците, между които трябва да се състои диалога “дясно – център”, се определят по лидерски симпатии и антипатии, а не по програми и отношения към политиката на управляващите. Най-големите пороци са свързани с опита противоречията да получат лична квалификация, със стремежа да се наложи определена сила като водеща в инициативата и диалога и в почти провокативното лансиране на неравностойни политически субекти за сметка на игнорирането на други.
В тази ситуация БСДП ще продължава да отстоява своята социалдемократическа идентичност и ще води диалог на основата на равнопоставеност и уважение. До момента предложения за бъдещо партньорство към Българската социалдемократическа партия са отправени от ръководствата на ОДА, БРБ и ДСБ. В писменото обращение на ДСБ се изтъква, че за тях е “особено важно, предвид успешните парламентарни действия да се запознаят с оценката от страна на БСДП на програмните насоки” на новоучредената партия. “Това обсъждане ще помогне да очертаем и перспективата на общата политическа работа” – се казва в писмото, подписано от В.Методиев. Ще припомним, че в рамките на партньорството в ОДС БСДП представи своите програмни документи в началото на м.юни 2004 г. на новоизбраното ръководство на ДСБ.
На проведеното заседание в гр.Сливен изказвания и предложения по проекторешенията направиха членовете на ИБ: Хр.Чешмеджиев, К.Георгиев, М.Стефанов и др.


В рамките на местните инициативи за отбелязване на 15-годишнината от възстановяване на партията в областната организация Стара Загора е в ход подготовката на семинар на тема: “Социалдемокрацията за проблемите на евроинтеграцията и националната идентичност”. Семинарът ще се проведе на 06.11.2004 г.
Единодушно бе решено на 27.11.2004 г. В гр.София да се свика тържествено заседание на Националния комитет на БСДП за отбелязване на предстоящия юбилей.
Пълния текст на решенията публикуваме отделно.
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА БСДП

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти