Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Становища и декларации / На партийни органи

ДА ЗАЩИТИМ ПРИНЦИПИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ОТ УДАРИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БЕЗОЧИЕ
Декларация на Изпълнителното бюро на БСДП

В последните месеци управляващото мнозинство предприе безпрецедентни действия в разрез с конституцията и законите на страната. Връх на тази безцеремонност е опита с противоконституционни поправки в Закона за приватизация и следприватизационен контрол да се санират противоправни действия на правителството по станалите скандални сделки за приватизация на БТК и "Булгартабак", като се изключи независимата съдебна власт. Разгаряните безсмислено спорове със съдебната система доведоха до предложенията със закон със задна дата да се отменят съдебни решения. Очевидно, целта е защита не на националните, а на корпоративни интереси, с които управляващите са тясно обвързани. Корупцията, с която те обявиха, че ще се борят, стана всъщност тяхна стихия. С формулата: "Това е нашата политическа воля!" - днес вече са готови да прегазят, както законите, така и конституцията на Република България.
БСДП още преди година предупреди за пълзящата рекомунизация в страната. Тя се изразява не само в съградените паметници на последния комунистически диктатор и венцехваления по адрес на хора от някогашната му свита, не само в изопачаването на близката история, но преди всичко в копиране на безцеремонните управленски действия и политическа надменност. Волята на комунистическата партия се замени с волята на "Новото време". Те очевидно имат общ генезис, както в представителите, така и в отношението към демокрацията, която искат да потиснат с твърда ръка.
БСДП е партия, традиционно предана на идеалите за свобода, справедливост и солидарност. Тя бе категорично против диктатурата на монарха през 1934 г. и последвалата я, на комунистите през 1944 г. Партията, която винаги е държала на конституционализма не може да мълчи, когато основни човешки права и закони демонстративно се погазват. Тази практика на управляващите е удар, преди всичко към държавността и изградените демократични структури. Тя е в интерес единствено на силовите групировки и местни феодали, които вече не се свенят да казват, че те са властта в България.
БСДП е сторонник на демократичните ценности, които се опитваме да наложим, след 45-годишен тоталитарен режим и призовава всички демократични партии, синдикати, неправителствени организации, призовава всички честни хора в България да ги отстоим срещу надигащата се реставрация на политическа безнравственост и опити да се разрушат устоите на демокрацията у нас.


14.12.2002г.,
гр.Пловдив ИБ на БСДП

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти