Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав

В Община Пловдив БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ И РАДИКАЛДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ заедно с № 37 в интегралната бюлетина


За традиционната българска социалдемокрация гласувайте с №37

 
Текуща информация / Социалдемократите за

Българската Социалдемократическа Партия уважава традициите и ще работи за по-доброто бъдеще на България

Един ежедневник най-после изписа спряганата месеци наред по международни форуми лъжа: “БСДП се е преименувала, а г-н Георги Анастасов от партия “Български социалдемократи” е наследил д-р Дертлиев на председателския пост”. Две години по-рано един генерален секретар уж угрижено се тюхкаше: “Румънците си решиха проблема през 1998 г. (разбирай комунистите погълнаха социалдемократическата партия). Дертлиев почина през 2000 г., а вас още ви има. Какво да ви правя сега?” И направи най-лесното – разсея се при очевидната манипулация с подмяната на името на Българската социалдемократическа партия на електронната страница на Социнтерна. За 15 години преход към гражданско общество и пазарна икономика БСДП не можа да се изяви като “гъвкава” и “мобилна”, не се замеси в корупционни сделки и не успя да натрупа нерегламентирани средства в черни каси. Показа, че е вярна на думата си при сключване на споразумения, при поемане на отговорности и упорито бе покривана с медийна мъгла за това свое поведение.
Тези въпроси бяха в основата на проведеното на 10.07.2004 г. открито заседание на ИБ на БСДП в село Дуранкулак, община Шабла. На него бе изтъкнато, че за разлика от много от претендентите за единствени представители на социалната идея, Българската социалдемократическа партия има реална програма за приоритетите на България преди и след присъединяване към НАТО и ЕС. Необходимо е местните организации да популяризират тези виждания пред обществото. Не бива да се страхуваме да заявим гордо, че именно нашата партия е продължител на най-добрите традиции на социалдемокрацията в 21-ви век. Фактът, че се опитват да ни игнорират, да ни подменят означава, че авторите на лъжите се страхуват от идеите на традиционната социалдемокрация, от това, че БСДП въпреки тежките удари винаги възкръсва.
Горните констатации се потвърждават и от честването на 113-годишнината от основаването на партията, проведено на връх Бузлуджа на 18.07.2004 г. Там представителна група на социалдемократи от областите Стара Загора, София и Хасково почете заедно с останалите изкачили върха граждани, както паметта на загиналите за свободата на България четници и войводата Хаджи Димитър, така и паметта на първите, на “чучулигите”, донесли в страната социалната идея.
В реч пред присъстващите представители на социалдемократическите организации председателят Йордан Нихризов изтъкна заслугите на хора като Янко Сакъзов и неговите съратници Евтим Дабев, Константин Бозвелиев, Андрея Конов, на последователите им Кръстю Пастухов, Коста Лулчев, Цвети Иванов, Атанас Москов за бъдещето на България. Той подчерта, че във време, когато се разгаря нов комунистически реваншизъм, реставрация на постулати и сенки от миналото, ролята на социалдемокрацията е да заложи на истината, на утвърдените морални норми, на конструктивните идеи за просперитета на хората на труда, на средния и дребен бизнес. Пред паметника на учредителите на БСДП председателят на партията Й.Нихризов и председателят на областната организация в Стара Загора Недялко Ангелов връчиха партийни членски книжки на новоприети членове от град Стара Загора. Сред тях бе и дъщерята на г-н Кръстан Стоев – дългогодишен председател на организацията в с.Куклен и общински съветник на община Родопи. Това ясно показва, че традицията в приемствеността, която винаги е била характерна на БСДП, е жива и в днешния ден.
БСДП уверено ще продължава по поетия път, за да наложи в нашия живот максимата за морал и достойнство в политиката. Българската социалдемокрация е жива и въпреки опитите да бъде скрита от погледа на обществото, ще работи за по-добри бъднини на родината. Това е нашата 110-годишна борба за отстояване ценностите за свобода, справедливост и солидарност.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Встъпително обръщение на Теодор Данаилов Дечев, кандидат за кмет на София – Столична община от името на Българската социалдемократическа партия (БСДП)НИЕ (кандидатите)! ВИЕ (избирателите)! ЗАЕДНО (за Стара Загора)!


Защо на Местните избори '2023 в община Раднево да изберем Местна Коалиция „Българска социалдемократическа партия (Земеделски Народен съюз)“ и № 68?"
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти