Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Решения / Конгреси

ОБРЪЩЕНИЕ

НА 44-ти КОНГРЕС НА БСДП, СЪСТОЯЛ СЕ НА 8 и 9 юни 2002 г. в гр.СОФИЯ КЪМ ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ И КЪМ ПАРТИИТЕ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛУВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР,
СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

На 26.02.2001 г. след дълга съдебна процедура бе регистриран от Фирмено отделение на Софийски градски съд в Република България 43-ия извънреден конгрес на БСДП, проведен в гр.Пловдив, и избраното от него ръководство на партията. След регистрацията се обърнахме към Секретариата на Социалистическия интернационал с информация за настъпилата промяна и молба да се уточнят натрупаните до този момент финансови задължения на партията, с цел тяхното изплащане. За съжаление отговор не бе получен. Вместо това в българските медии се появи информация, че за БСДП е докладвано в Социалистическия интернационал за липса на законово признато ръководство и дори за нейната забрана. Горното представлява грозна лъжа, съчинена от заинтересовани недоброжелатели и очевидно е тиражирана многократно. Българската социалдемократическа партия (БСДП) участва на изборите за 39-то обикновено Народно събрание на 17.06.2001 г. и е парламентарно представена партия. БСДП има съветници в 106 от 263 общини в България, общински кметове и зам.кметове, кметове на населени места.
Опитите ни за диалог и обяснение на реалната ситуация до момента са без успех. Нашето настоящо обръщение е продиктувано от факта, че на форуми на ръководството на Социалистическия интернационал от името на БСДП се представят хора, нямащи нищо общо с партията. Въпреки това, те поемат задължения и излагат позиции от нейно име. Особено тревожен е фактът, когато на последната среща в гр.Казабланка с щедрата финансова подкрепа на БСП, в нейна протекция присъства г-н Георги Анастасов. Същият не притежава никаква съдебна регистрация, но безпроблемно е представен и приет като председател на БСДП. Едновременно с това в медиите в България се появиха твърдения, че лицето Георги Анастасов е откупило дълга на БСДП към СИ от името на Българска социалдемократическа платформа и тя ще замени БСДП като пълноправен член на СИ. За Ваше сведение отбелязваме, че Българска социалдемократическа платформа не е партия, регистрирана по Закона за политическите партии в България, а сдружение с идеална цел със съдебен адрес в гр.Стара Загора. Налице е плитка игра с подобието на абревиатурата на двете организации (партията и сдружението), която съществува на български език. Притеснени сме от възможността политическа партия чрез измама да стане част от голямото и авторитетно семейство на СИ.
Ние българските социалдемократи, посредством това обръщение, прието на най-високия форум на БСДП, 44-ия конгрес, искаме да сигнализираме, че в ход от заинтересовани лица е опит за обикновена измама. Не бихме желали международното социалдемократическо движение да попада в подобна конфузна ситуация, каквито и да са подбудите на организаторите на заблудата. Причината до сега да не сме се изказвали рязка против лицата, които използват името на БСДП в международен план, е уважението към законите на Република България и независимата съдебна власт, чието решение очаквахме две години. Вярваме, че и Вие като демократи приемате върховенството на закона. За това молим да изпратите в България оторизирани от СИ представители, които да се запознаят на място с фактите и документите и сложат порядък във възникналите недоразумения преди предстоящия конгрес на СИ.
Българските социалдемократи се чувстват част от радетелите по света за ценностите СВОБОДА, СПРАВЕДЛИВОСТ, СОЛИДАРНОСТ и искрено желаят да работят за просперитета, както на своята родина, така и на социалдемокрацията като цяло.
ЗА ДЕЛЕГАТИТЕ НА 44-ти КОНГРЕС,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСДП:

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти